Pretraga

Ima 27 godina, posao, dijete i priprema se za maturu: ‘Šefica mi je pripremala skripte za učiti’

A- A+

Dokaz da se sve može kad se hoće i da za neke stvari nikad nije kasno je naša sugovornica Tea koja se s 27 godina počela pripremati za maturu. Istovremeno radi te ima dijete od dvije i pol godine, a nakon što položi maturu želi redovno upisati faks koji ju zanima. Ovo je njena priča koja će vas zasigurno ohrabriti da napravite prvi korak koji već dugo odgađate. Ili će vama, mladima, pokazati da ipak imate vremena za učenje i da se sve može stići i postići.

Foto: Unsplash

Tea ima 27 godina. Radi u jednoj firmi koja proizvodi rasvjetu, ima kćer od dvije i pol godine i istovremeno se priprema za polaganje mature iduće godine. Ispričala nam je kako joj to sve uspijeva te zašto je odlučila baš sada položiti maturu i upisati fakultet.

– Po struci sam dizajner interijera. Od završetka srednje život te vodi tako da si primoran raditi, a onda kasnije ide briga o samome sebi. Kako sam se iz malog grada doselila u Zagreb, s tim obrazovanjem koje sam stekla, bez radnog iskustva, mogla sam raditi samo kao prodavač, konobar itd. Imam malo dijete, podstanari smo, troškovi su ogromni, nije dovoljno da bi bili zadovoljni, započinje Tea svoju priču.

‘Lektire planiram pročitati do Nove godine, a kasnije upisati pripreme za maturu’

No, kasnije im se posrećilo i Tea je dobila posao.

– Radim u jednoj divnoj firmi koja proizvodi rasvjetu i radim jednim dijelom u struci, no to nije dovoljno. I firmi i meni treba promjena, da bi napredovali, moram krenuti mijenjati stvari pa prvo krećem od sebe, rekla je Tea.

Prvi korak je napravila odlukom da se pripremi za maturu, a na društvenim mrežama je krenula u potragu za skriptama, knjigama i za svime što je vezano za maturu.

– Prikupila sam dosta toga i moja avantura počinje. Lektire pročitati do Nove godine, a uz to malo po malo sama učiti, a početkom sljedeće godine upisati se negdje u neku školicu za pripremu mature, priča nam Tea.

Izdvojeni članak

Dva mjeseca nakon poroda počela joj nastava: Mlada mama ispričala nam je kako je studirati kad imaš bebu

‘Ako hoću uživati u životu, moram se malo i žrtvovati’

Hrvatski i engleski piše na A razini, dok matematiku polaže na B razini.

– Kako se firma bavi isključivo proizvodnjom, treba nam dobar marketing i prodaja. Tako da sam odlučila doprijenjiti nama na taj način. Za sada je prvi izbor smjer menadžera, a vidjeti ću još nešto uz to prijaviti, izjavila je Tea.

Iako uz redovan posao i malo dijete teško može pronaći vremena za učenje, Tea vjeruje u sebe.

– Nije lako, niti će biti i svjesna sam toga u samome startu, ali ako hoću uživati u životu, moram se malo žrtvovati. Samo želim reći da su mi tri prijateljice bile velika motivacija, sve tri imaju po dvoje djece i sve su obranile diplomski, trebam li nešto dodati?, objasnila je Tea.

Izdvojeni članak

Dirljiva ispovijest studentice strojarstva koja je na prvoj godini faksa postala majka: ‘Sve se može’

‘Kome se da učiti u srednjoj? Pa onda još ići na faks’

Voljela bi upisati redovni studij zbog više prava, ali misli kako će zbog obaveza van faksa morati upisati vanredno. Na pitanje zašto nije krenula na fakultet nakon što je završila srednju školu, Tea odgovara:

– Iskreno, bila sam mlada i zelena u glavi, nisam vidjela što život nosi. Kome se da učiti u srednjoj, pa još faks? Previše opušteno sam išla kroz život, zato ću sad probati malo ispraviti neke stvari. Također, prioritet mi je bio što prije krenuti raditi jer financijska situacija u kući nije bila najsjajnija. Ali mogla sam to izbalansirati da sam htjela, rekla je Tea.

Dodala je kako ne zna bi li bilo bolje da je nakon srednje upisala faks.

– Mogu samo reći da mi je žao što nisam odmah završila i riješila se te ‘muke’ dok je sve svježe u glavi. Ali, poznavajući sebe, u ono vrijeme bi sigurno upisala nešto što mi se sada ne bi svidjelo i što onda? Mislim da je sve došlo u svoje vrijeme, poručila je Tea.

Izdvojeni članak

Pismo samohrane majke šestero djece: Kad bih učila s djecom koliko nastavnici traže, ne bih imala vremena brinuti o bebama

‘Šefica mi je već pripremila skripte za učiti’

Na njezinom napornom putu koji ju tek čeka podupiru ju obitelj i prijatelji, ali i cijela firma u kojoj radi.

– Svi su uz mene, čak se svi slažu da je bolje riješiti to dok je dijete malo. Što da više kažem, šefica mi je već pripremila skripte za učiti, priča Tea.

Tea je dokaz da nikad nije kasno za životne odluke koje već neko vrijeme odgađate jer mislite da ne biste imali vremena i da biste bili umorni od svega. Ali, isto tako je dokaz da se sve može kad se hoće i da se uvijek može pronaći vremena za važne stvari u životu.

– Nemam neku pametnu poruku za druge jer smo svi različiti i svako se nosi sa svojim problemom najbolje kako zna. Samo ću reći da, tko želi, naći će način, a tko ne, naći će izgovor, zaključila je Tea.

Ima 27 godina, posao, dijete i priprema se za maturu: ‘Šefica mi je pripremala skripte za učiti’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap