Pretraga

Istarski stožer odlučio što će biti s nastavom: ‘Škole su dovoljno propatile’

A- A+

Proteklih dana u javnosti se dosta govorilo o mogućem prelasku istarskih škola na online nastavu, ali do toga ipak neće doći, potvrdio je to ovog utorka šef istarskog stožera Dino Kozlevac. Rezultat je to dogovora ravnatelja, načelnika, gradonačelnika i stožera te je zaključeno kako su u ovoj pandemiji škole dovoljno propatile.

Kako prenosi Jutarnji list, Istra ipak ne prelazi na online nastavu u školama. Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je kako će svaka škola procjenjivati situaciju sama za sebe.

‘Svaka škola procjenjuje situaciju za sebe’

– Ovo su bila samo nagađanja oko prelaska na online nastavu u Istri. Stvorena je jedna priča o mogućnosti prelaska na online koja nije bila utemeljena niti jednom izjavom. Dolazi do dnevnog laganog pogoršanja epidemiološke situacije, iako je situacija u Istri bolja nego u ostatku države. Od početka školske godine imamo jedan veći broj oboljelih u školama, a samo prošli tjedan u tom smo sustavu imali 129 oboljelih, rekao je Kozlevac, prenosi Jutarnji.

Ova odluka dolazi nakon razgovora stožera sa školama, gradonačelnicima i načelnicima.

– Svi zajedno smo donijeli odluku da se ne idu na online jer su škole dovoljno propatile. To utječe na djecu i zato do daljnjega ostaje tako kako smo danas odlučili. Svaka škola procjenjuje situaciju za sebe, rekao je Kozlevac, prenosi Juttarnji list.

Izdvojeni članak

Gradonačelnik Zagreba odgovorio na pitanje što će biti s nastavom u školama

U Istri zahvaćeno 24 osnovnih i 10 srednjih škola

Otkrio je i kako je trenutno Istri zahvaćeno 24 osnovnih i 10 srednjih škola gdje je dio razreda na online nastavi.

– Pozvali smo cijelu javnost, budući da se situacija pogoršava, da se suzdrže od većih okupljanja, i kontakata. Dolazi do prenapregnutosti zdravstvenog sustava. Vraćamo se upozorenju, a to je da podržavamo rigoroznije kontrole – nošenje maske, razmaka i higijene osoba i prostora. I dalje apeliramo na građane da se cijepe, kazao je Kozlevac, prenosi Jutarnji.

Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku premijera Plenkovića i Nacionalnog stožera razgovaralo se o mogućem zatvaranju škola nakon svih Svetih, odnosno eventualnom produljenju praznika ili prelasku na online nastavu. Razlog je sve veći broj novozaraženih. Iz Ministarstva obrazovanja govore da se ostaje pri preporukama koje su određene prije nastavne godine, a prema kojima o modelu nastave odlučuju županije pojedinačno.

Kada je riječ o zagrebačkim školama, odluka o nastavi bit će donesena u dogovoru s Ministarstvom, ali za sada ‘ostaje ovako kako je’, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević. Više o tome čitajte na poveznici.