Pretraga

Izabrano 25 strukovnih škola koje dobivaju milijardu kuna: Provjerite je li među njima i vaša

A- A+

Službeno je odabrano i predstavljeno 25 strukovnih škola koje postaju Regionalni centri kompetentnosti. Ministarstvo znanosti i obrazovanja tako nastavlja reformu strukovnog obrazovanja koja je naznačena kao jedan od glavnih ciljeva ministrice Divjak.

Učenici strukovne škole Vice Vlatković/ foto: Silvija Vuković

Važan korak za reformu strukovnog obrazovanja odabir je Regionalnih centara kompetentnosti. Oni su danas predstavljeni u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i objavljeni na web stranicama, a mi vam na kraju teksta donosimo dokument odluke imenovanja  regionalnih centara kompetentnosti.

Izdvojeni članak

[LiDraNo ’18] Intervju s ravnateljem Strukovne škole Vice Vlatkovića koji je za svoj rad dobio i nagradu Grada Zadra

Ovih 25 strukovnih škola moći će korisititi milijardu kuna iz EU fondova. Očekuje se nova oprema, smještajni kapaciteti za učenike i učitelje, više prakse, ulazak učenika u svijet rada te bolja suradnja s poslodavcima i edukacija učitelja.

Ministrica Divjak na predstavljanju Centara kompetentnosti naglasila je da su se za Centre kompetentnosti na natječaj prijavile 42 škole od kojih samo nije zadovoljila administrativne uvjete. Nakon toga osnovano je povjerenstvo  koje je ocjenjivalo razvojne planove škola prema kriterijima iz natječaja.

Nisu samo konačni bodovi igrali ulogu u odabiru 25 škola, već je broj centara ovisio i o broju učenika u pojedinom sektoru (turizam i ugostiteljstvo, strojarstvo,elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda, zdravstvo). Osim toga, važan kriterij bila je i regionalna rasprostranjenost škola.

Dvije škole iz kojih smo radili reportažu, Strukovna škola Vice Vlatkovića u Zadru te Škola za medicinske sestre Mlinarska u zagrebu, također su postale Centri kompetentnosti.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download