Pretraga

Jeste li znali čemu služi rupica na čepu ove popularne BIC-ove olovke?

A- A+

Popularni ‘crystal pen’ tvrtke BIC vam se sigurno nekada tijekom školovanja ili slobodnih aktivnosti našao u rukama. Ne ulazeći sada zašto je tomu tako, želimo vam pažnju usredotočiti na jedan njen segment – rupicu na čepu. Kada ju je na svoje kemijske olovke dodao spomenuti proizvođač, činila se kao mala, jedva zamjetna inovacija. Ipak, ona ima života vrijednu funkciju.  

Crystal pen BIC

Danas većina kemijskih olovaka na svome čepu imaju malu, jedva zamjetnu rupicu. No, to nije uvijek bilo tako. Naime, 1991. godine inovaciju je uvela francuska tvrtka BIC, koja ima mnoštvo proizvoda, od kojih su na našem tržištu u najširoj upotrebi upravo kemijske olovke te upaljači.

Izdvojeni članak

Razbijen misterij: Otkriveno zašto se prsti smežuraju u vodi!

Rupica koja spašava stotine života godišnje

Kao što nam je poznato, mala djeca često stavljaju razne predmete u usta, a iznimka nije ni čep od kemijske olovke. Odrasli pak uslijed nervoze ili skupljanja koncentracije žvaču vrh čepa.

Takvo ponašanje i kod jednih i drugih može izazvati gušenje, radi opasnosti progutaju čep te da im on zapne u dušniku te na taj način onemogući disanje. 

I tu sada nastupa rupica na čepu. Ona u takvim situacijama omogućava djetetu ili odrasloj osobi da dobije dovoljno zraka s kojim može preživjeti do dolaska hitne pomoći.

Izdvojeni članak

Riješen stoljetni misterij: Evo zašto zebra ima pruge

Stručnjaci BIC-a prije 25 godina spoznali problem i riješili ga na radost mnogih

Kako piše Natural Healing Magazine, stručnjaci kompanije BIC 1991. godine su shvatili navedeni problem te su ga riješili, inovacijom, koja je isprva prošla sasvim nezamjećeno.

Međutim, sasvim sitna promjena u dizajnu godišnje spašava više od stotinu dječjih života te nekolicinu života odraslih.

Da je ovaj novitet francuske tvrtke shvaćen veoma ozbiljno, potvrđuje činjenica da je nakon njih, većina proizvođača stavila rupice na poklopce svojih olovaka. Ako uočite rupice na štapićima od lizalica, znajte da imaju istu svrhu – spašavanje ljudskih života!

Jeste li znali čemu služi rupica na čepu ove popularne BIC-ove olovke?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap