Pretraga

Kontrolori karata u ZET-u možda više neće biti u civilu: Evo kako žele pokušati stati na kraj švercanju

A- A+

ZET-ovi kontrolori koji sada tramvajima i autobusima patroliraju u civilu mogli bi postati prošlost. Ured za karte i Služba ekonomsko-financijskih poslova od uprave ZET-a zatražili su da se kontrola radi isključivo u službenoj odjeći. Međutim, sindikat je protiv ovog prijedloga.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

ZET-ov Ured karata i Služba ekonomsko-financijskih poslova smatraju da bi kontrolori u tramvajima i autobusima trebali prestati raditi u civilu. Kažu da bi kontrolori posao trebali obavljati isključivo u službenoj odjeći jer su tako uredniji, piše vecernji.hr.

Izdvojeni članak

ZET najavio veliku novost: Od ponedjeljka u prodaju stižu nove tramvajske karte

S njima se ne slažu sindikati koji misle da bi se o tom potezu ipak trebalo bolje razmisliti.

– Još ne znamo hoće li uprava prihvatiti prijedlog o ukidanju civilne odjeće, ali mi svakako nismo za to – rekao je za spomenuti izbor Davor Šarić, povjerenik za ured i kontrolu karata ZET-ova Sindikata vozača i prometnih radnika.

Šarić također smatra da bi povratak uniforme bio neisplativ jer kontrolori u civilu garantiraju i veću prodaju karata.

– Oni koji nemaju karte izlaze iz autobusa ili tramvaja čim nas vide da u službenoj odjeći ulazimo u vozilo. Nema potrebe za povratak na staro jer, kad smo kontrolirali isključivo u odorama, karata se jednostavno manje prodavalo – ističe Šarić za vecernji.hr.

Zbog svega toga sindikalisti se nadaju da odluka neće proći, ali ona još uvijek nije donesena.

– Pravodobno ćemo o svemu obavijestiti korisnike – rekli su iz  ZET-a za vecernji.hr.