Pretraga

Legendarni kvizaš Branimir priča nam o pitanju za 125.000 kn na Milijunašu

A- A+

Tri stvari su se morale poklopiti. Kako se poginuo na moru i na otoku koji su kasnije nazvani po njemu. Nije bilo nimalo jednostavno, a Branimir se nije htio kockati. Uzeo je 64.000 kuna i otišao je kući zadovoljan. Krajem tjedna ugostili smo ga u našem podcastu i to nam je prilikom, među ostalim, objasnio i kako je izgledalo odgovarati na pitanje za toliko novca.

– Pokušao sam ih locirati. Znao sam, recimo, da postoji Rossovo more, a da li je on tamo poginuo? Za Beringa sam zaboravio na onaj aleutski dio što veže Aljasku i Kamčatku. Skroz sam na to zaboravio. Ja sam se reducirao na gornji dio točno između Aljaske i Rusije, no Beringovo more malo je šire od onoga na što sam se ja fokusirao, rekao je Branimir, a za Laptela se sjetio tek kad je izašao iz studija.

‘Najbolji u Hrvatskoj mi nije siguran, pa šta je ovo’

Joker zovi bio mu je najbolji prijatelj Neven, ujedno i, kako kaže Branimir, najbolji joker na području zemljopisa.

Izdvojeni članak
branimir tot

Branimir Tot u podcastu otkriva tajne iza kulisa hit kvizova Milijunaša i Potjere

– Kada mi je on rekao da nije siguran, tad mi je prošlo kroz glavu, isuse, najbolji u Hrvatskoj mi nije siguran pa šta je ovo, priča nam Branimir.

Kasnije kad je vidio otočić nazvan po istraživaču koji je tamo preminuo, a unutar istoimenog mora, iznenadila ga je veličina.

– To je otočić veličine recimo tri naša otoka Krka. Jedno je u kontekstu Hrvatske takav otok, a drugo u kontekstu Rusije i Kamčatke. To na zemljopisnoj karti skoro pa ne postoji. To je toliko malo. Da ga stavite igdje na kartu Rusije, to se ne bi ni vidjelo, priča Branimir.

‘Ne možeš ništa u 25 sekundi’

Branimira je vukao jedan odgovor, a njegovog jokera onaj točni. No, kako mu je joker rekao da nije siguran, Branimir se nije htio kockati.

– Ali zamisli da je on rekao Ross, a i mene to vuče. U tom slučaju idem i padam na 32 tisuće, rekao je Branimir.

Prokomentirao je dalje legendarni kvizaš kako nimalo ne krivi svog jokera, inače dugogodišnjeg prijatelja, jer joker zovi ostavlja zapravo marginalno malo vremena.

– Ne krivim ga niti malo. Ne možeš ti u 25 sekundi ništa, jako je zeznuto. Jako malo vremena, pa dok pročitaš pitanje ode ti pola. On još mora nešto i razmisliti. Bilo koji joker, a uzeo sam najjačeg jokera koji može biti. Razmišljao sam onda zašto se ići kockati, kazao je Branimir.

Cijeli podcast u kojem smo ugostili legendarnog Branimira možete pogledati ispod.

Legendarni kvizaš Branimir priča nam o pitanju za 125.000 kn na Milijunašu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap