Pretraga

Legendarni kvizaš Branimir priča nam o pitanju za 125.000 kn na Milijunašu

A- A+

Tri stvari su se morale poklopiti. Kako se poginuo na moru i na otoku koji su kasnije nazvani po njemu. Nije bilo nimalo jednostavno, a Branimir se nije htio kockati. Uzeo je 64.000 kuna i otišao je kući zadovoljan. Krajem tjedna ugostili smo ga u našem podcastu i to nam je prilikom, među ostalim, objasnio i kako je izgledalo odgovarati na pitanje za toliko novca.

– Pokušao sam ih locirati. Znao sam, recimo, da postoji Rossovo more, a da li je on tamo poginuo? Za Beringa sam zaboravio na onaj aleutski dio što veže Aljasku i Kamčatku. Skroz sam na to zaboravio. Ja sam se reducirao na gornji dio točno između Aljaske i Rusije, no Beringovo more malo je šire od onoga na što sam se ja fokusirao, rekao je Branimir, a za Laptela se sjetio tek kad je izašao iz studija.

‘Najbolji u Hrvatskoj mi nije siguran, pa šta je ovo’

Joker zovi bio mu je najbolji prijatelj Neven, ujedno i, kako kaže Branimir, najbolji joker na području zemljopisa.

Izdvojeni članak

Branimir Tot u podcastu otkriva tajne iza kulisa hit kvizova Milijunaša i Potjere

– Kada mi je on rekao da nije siguran, tad mi je prošlo kroz glavu, isuse, najbolji u Hrvatskoj mi nije siguran pa šta je ovo, priča nam Branimir.

Kasnije kad je vidio otočić nazvan po istraživaču koji je tamo preminuo, a unutar istoimenog mora, iznenadila ga je veličina.

– To je otočić veličine recimo tri naša otoka Krka. Jedno je u kontekstu Hrvatske takav otok, a drugo u kontekstu Rusije i Kamčatke. To na zemljopisnoj karti skoro pa ne postoji. To je toliko malo. Da ga stavite igdje na kartu Rusije, to se ne bi ni vidjelo, priča Branimir.

‘Ne možeš ništa u 25 sekundi’

Branimira je vukao jedan odgovor, a njegovog jokera onaj točni. No, kako mu je joker rekao da nije siguran, Branimir se nije htio kockati.

– Ali zamisli da je on rekao Ross, a i mene to vuče. U tom slučaju idem i padam na 32 tisuće, rekao je Branimir.

Prokomentirao je dalje legendarni kvizaš kako nimalo ne krivi svog jokera, inače dugogodišnjeg prijatelja, jer joker zovi ostavlja zapravo marginalno malo vremena.

– Ne krivim ga niti malo. Ne možeš ti u 25 sekundi ništa, jako je zeznuto. Jako malo vremena, pa dok pročitaš pitanje ode ti pola. On još mora nešto i razmisliti. Bilo koji joker, a uzeo sam najjačeg jokera koji može biti. Razmišljao sam onda zašto se ići kockati, kazao je Branimir.

Cijeli podcast u kojem smo ugostili legendarnog Branimira možete pogledati ispod.

Legendarni kvizaš Branimir priča nam o pitanju za 125.000 kn na Milijunašu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap