Pretraga

Medalje samo ‘padaju’: Naši gimnazijalci osvojili dvije bronce na Olimpijadi iz biologije

A- A+

Nakon izvrsnih vijesti s Međunarodne matematičke olimpijade na kojoj su naši učenici osvojili tri brončane medalje, uspjeh naših srednjoškolaca nastavljen je na Međunarodnoj biološkoj olimpijadi. S tog se zahtjevnog natjecanja dvoje srednjoškolaca iz Hrvatske vraća s brončanim odličjima.

Foto: službena stranica Međunarodne biološke olimpijade| http://ibo2019.org

U mađarskom gradu Segedin od 14. do 21. srpnja održavala se 30. po redu Međunarodna biološka olimpijada (IBO 2019). Na tom prestižnom natjecanju sudjelovalo je 285 učenika iz 78 zemalja svijeta, između ostaloga i iz Hrvatske.

Izdvojeni članak

Naši učenici rasturili na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi: Doma donose tri bronce

Kući se praznih ruku naši učenici ne vraćaju niti s ovog natjecanja. Učenici Olga Jerković Perić iz zagrebačke XV. gimnazije i Petar Škrobo iz Gimnazije M. A. Reljkovića u Vinkovcima osvojili su brončane medalje. Priznanje je dobila Mia Crnogaj, a na natjecanju je još sudjelovala i Elizabeta Gegić, obje su učenice zagrebačkog MIOC-a.

Na natjecanje su s učenicima putovale i za njega ih pripremale mentorice Andreja Lucić i Petra Cvjetko s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Inače, ovo najveće natjecanje iz biologije sastoji se od praktičnih i teorijskih zadataka, a čitave rezultate možete vidjeti u dokumentu pri dnu ovoga teksta. Zlatne medalje dodijeljene su učenicima od 1. do 31. mjesta, srebrne od 32. do 86. mjesta, a brončane učenicima koji su zauzeli neko od 87. do 173. mjesta.

Napomenimo ovom prilikom kako je u tijeku i Međunarodna kemijska olimpijada koja se održava u Parizu, a na kojoj Hrvatsku predstavlja četveročlani tim srednjoškolaca.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [505.52 KB]