Pretraga

Mladi Osječani osmislili prvi mobilni hostel u svijetu

A- A+

Ako ste posjetitelj festivala, onda znate da je česti problem prilikom njihova održavanja smještaj. Lokacije njihova održavanja nerijetko su dosta udaljene hostela i hotela koji su skupi, a šatori baš i nisu praktični, budući da vam stvari ostaju bez nadzora, nemate se gdje istuširati, kao niti napuniti bateriju mobitela. Tomu je u pomoć doskočio tim mladih Osječana koji su osmislili jednostavno rješenje – mobilni hostel.

Foto: Nearby Hostel

Nearby Hostel je mobilni smještaj na kotačima, a moguće ga je dovesti na bilo koju lokaciju. Velika je pogodnost to što je energetski potpuno neovisan. Ima smještajni kapacitet od 26 osoba, a cijena će, kako kažu ovi ambiciozni Osječani biti pristupačna.

Izdvojeni članak

Najstariji privatni hostel u Hrvatskoj: ‘Naši gosti su studenti koji će jednom voditi države’

Opremljen kao i svi moderniji hosteli

Glavni inženjer i direktor je Ivan Malić, za dizajn je zadužena Vedrana Knez, za web i tech Tin Vidović, a odnosima s javnošću i marketingom bavi se Mihovil Grgurić. Na ideju su došli kroz razgovor s prijateljima koji idu na festivale.

– Smještaj je generalno najveći problem na festivalima, ili je preskup, ili je predaleko. Postojeće opcije – hotel,hostel, šator i slično imaju dosta nedostatka već same po sebi, a nekakva zlatna sredina ne postoji. Tu u priču ulazi Nearby Hostel koji nudi blizinu, udobnost i pristupačnu cijenu, kaže nam član tima Mihovil Grgurić.

Posebna struktura naziva Nearby Hostel ima oko 30 metara kvadratnih prije rastvaranja i nešto manje od 90 metara kvadratnih kada se raširi, a može odjednom prihvatiti 26-ero ljudi.

– Ima devet soba i četiri sanitarna čvora. Sve sobe su opremljene super udobnim krevetima, ormarićima, frižiderom, TV-om, utičnicama, a ima i WiFi. Nearby je energetski neovisan, što omogućuje operativnost i u područjima koje nemaju potrebnu infrastrukturu, odnosno ima tihi agregat koji pogoni struju i klimatizaciju ili grijanje. Također ima i svoje tankove za vodu i otpadnu vodu, rekao je Mihovil.

Izdvojeni članak

Provjerite koji su se hrvatski hosteli našli na međunarodnoj listi najkvalitetnijih

‘ Bez truda i ulaganja nema promjene’

Sobe će biti dvokrevetne, četverokrevetne i osmerokrevetne, a samo je projektiranje već gotovo i sada treba krenuti u proizvodnju. Plan im je izbaciti prototip hostela i vidjeti kako tržište reagira, a nedavno su pokrenuli kampanju za financiranje prvog mobilnog hostela na svijetu, u čijem financiranju možete sudjelovati i vi.

Ne sumnjamo kako će ovaj mladi tim jednoga dana postati uspješan i proširiti svoje članstvo, a čitateljima poručuju da budu ustrajni u svojim naumima.

– Da bi uspio tvoja želja za uspjehom mora biti veća od tvog straha od neuspjeha. Sama ideja nije dovoljna ako ju ne znaš realizirati. Tijekom rada na ovom projektu puno smo naučili, a još više tek dolazi. Najvažnije od svega što smo shvatili je da je bitno nadvladati situaciju u kojoj se nalazimo, a ne obrnuto. Bez truda i ulaganja nema promjene, poručuju.

Više o projektu možete doznati na njihovoj web stranici, a kako su oni točno zamislili ovaj mobilni hostel pogledajte u videu.

Mladi Osječani osmislili prvi mobilni hostel u svijetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap