Pretraga

Najmlađi ubojice u povijesti činili su najbrutalnija zlodjela

A- A+

Niti jedno ubojstvo nema opravdanje, ali kada ga učini dijete od svega desetak godina, krivnja ne može biti samo njegova. Često su ovako mladi ubojice žrtve obiteljskog i/ili vršnjačkog nasilja, što u najranijoj dobi rezultira težim mentalnim poremećajima. Mi vam donosimo popis nekih od najmlađih svjetskih ubojica, te mučna zlodjela koja su činili.

Mary Bell/Hubpages.com

1. Mary Bell. Ova je djevojčica, a sada već baka poznata je kao najmlađi serijski ubojica. Imala je poprilično teško djetinjstvo – majka joj je bila ovisnica i prostitutka, a navodno ju je čak nekoliko puta pokušala ubiti i učiniti da njena smrt izgleda kao tragična nesreća. Mary Bell prvo je ubojstvo počinila s 10 godina, 1967., a njena žrtva bio je Martin Brown, kojeg je ubila gušenjem.

Ubrzo nakon toga sa svojom je prijateljicom Normom provalila u dječji vrtić, hvalivši se pritom kako su upravo one Brownove ubojice, ali ih nitko nije shvaćao ozbiljno. O tom se incidentu još uvijek nije prestalo govoriti, a Mary Bell ugušila je još jednog dječačića, ovaj put trogodišnjeg Briana Howea. Nakon što je izdahnuo, Mary je žiletom na njegova prsa urezala slovo ‘M’, odrezala nekoliko vlasi njegove kose i djelomično ga kastrirala.
Mary Bell danas je starica i ima unuke te je na slobodi od osamdesetih, ali nitko zapravo ne zna gdje živi jer joj je dodijeljen lažan identitet.

Venables i Thompson/Listverse

2. Jon Venables i Robert Thompson. Dječaci su imali samo deset godina kada su brutalno izmučili i ubili dvogodišnjeg Jamesa Bulgera. Majka je dječaka ostavila na nekoliko trenutaka ispred mesnice kako bi obavila kratku kupnju, a dječaci Jon i Robert koji su šetali trgovačkim centrom osmislili su plan istog trena. Ideja je bila da se dječak izgubi i da ga pregazi vozilo. Već su imali jedan sličan pokušaj, ali majka tog djeteta uspjela ih je spriječiti u naumu.

Ovoga puta to na žalost nije bio slučaj. Malenog Jamesa su u šetnji dugoj 3 kilometra udarali, podizali i bacali na glavu, na što nitko od prolaznika nije reagirao. Potom su ga odveli do pruge, gađali ga kamenjem i udarali ciglama i željeznim šipkama te ga seksualno zlostavljali. Njegovo tijelo položili su na prugu i prekrili ciglama, misleći da je mrtav. Dječak je preminuo nešto prije no što je vlak naletio na njega.

Eric Smith/Cvlnation.com

3. Eric Smith. 13-godišnji Eric je osuđen za ubojstvo četverogodišnjeg dječaka imenom Derrick Robie. Dječaka je ugušio, gađao ga kamenjem u glavu te ga analno silovao štapom. Kada su ga upitali zašto je to učinio, Smith nije mogao dati odgovor. Kanije mu je dijagnosticiran mentalni poremećaj u kojemu osoba ne može kontrolirati unutarnji bijes. Inače je Smith bio zlostavljan od strane svojih vršnjaka, najčešće zbog naočala, pjegica te velikih ušiju.

Craig Price/Hubpages.com

4. Craig Price. Smatra se jednim od najmlađih serijskih ubojica, a dobio je nadimak ‘The Warwick Slasher’. Svoje prvo ubojstvo počinio je s 13 godina, 1987. Žrtva mu je bila dvadesetsedmogodišnja Rebecca Spencer, koja je živjela dvije kuće niz ulicu od svoga ubojice. Price je provalio u njenu kuću i izbo je nožem 58 puta. Sljedeći put napao je dvije godine poslije. Pod utjecajem marihuane i LSD-a ubio je 1989. troje ljudi. Izbo je 39-godišnju Joan Heaton 11 puta, njenu desetogodišnju kći Jennifer 62 puta, a 8-godišnjoj kćeri Melissi smrskao je lubanju. Uhićen je sa 16 godina, a prilikom priznanja na sudu nije pokazao nikakvo suosjećanje za svoje žrtve. Još uvijek je u zatvoru.

Jasmine Richardson/MySpace

Izdvojeni članak

Djeca koja se uvježbavaju za bombaše samoubojice

5. Jasmine Richardson. Mlada je Kanađanka imala samo 12 godina kada je sa svojim 23-godišnjim dečkom hladnokrvno je ubila svoje roditelje, Marca i Debru te svog osmogodišnjeg brata Jacoba. U travnju 2006. smrt Richardsonovih otkrio je šestogodišnji dječak ugledavši ih kroz prozor kako leže u lokvi krvi. Policija je ubrzo saznala kako je njihova kći nestala, a u početku su sumnjali na otmicu. Kada je pronađena, zajedno sa svojim dečkom optužena je za trostruko ubojstvo. Njen dečko, samoproglašeni 300-godišnji vuk i pripadnik goth kulture i Jasmine ubojstva su planirali duže vrijeme, a kada je upitana zašto je ubila malog brata odgovorila je samo: ‘Voljela sam ga puno. Mislila sam da će nas to zbližiti.’ 2012. Jasmine je puštena na uvjetnu slobodu.