Pretraga

Ovo nam je trebalo: Na Netflix stiže nova i dugoočekivana sezona serije The Crown

A- A+

Koronavirus je nakratko (ili na dugo) zaustavio svijet, sve je samo odjednom stalo. Dućani i kafići su se zatvorili, nije bilo javnog prijevoza i užurbane ulice gradova su se smirile. Zatvorili smo se u svoje kuće i posvetili online svijetu i uživali smo u tome. A onda smo došli do samog kraja.

foto: screenshot YouTube

Djelovalo je nezamislivo prije početka lockdowna, no istina je da smo već nakon mjesec dana zaista mislili da smo pogledali se što se pogledati dalo. Od starih, kultnih serija, pa do novih hitova – sve je bilo pogledano. Trebale su nam nove stvari, no pandemija koja hara svijetom je sve zaustavila, pa tako i industriju zabave.

Zapravo, bolje bi bilo reći ‘i pogotovo industriju zabave’. Od toga da je teško zamisliti da ćemo ikad više biti u redu s time da se guramo u velikim koncertnim dvoranama s još deset tisuća ljudi (naravno, bez ikakvog razmišljanja o distanci, kamoli pridržavanju nekakvih mjera), pa do toga da nemamo što više gledati jer i filmska industrija bila zapela dobar dio vremena.

Na našu veliku sreću, trenutno nismo u lockdownu pa ni nemamo toliku potrebu za novim filmovima i serijama, ali isto tako, svijet je nastavio dalje. Pandemija je i dalje tu i nije nimalo dobro, no svi se trudimo nekako snaći i funkcionirati poštujući nova ‘pravila igre’, nadajući se da ćemo se uskoro vratiti u normalu.

Poštujući nova ‘pravila igre’, moramo izbjegavati velika okupljanja, nema noćnih izlazaka i koncerti su van svake ideje. Ukratko rečeno, dosta smo ograničeni u tome kako provoditi slobodno vrijeme i opet se nekako vraćamo tome da su nam serije i filmove zadnja slamka spasa.

I dok je trenutno veliki hit nova serija The Queen’s Gambit, ovih dana se na Netflix vraća i prava kraljica. Ne mislimo doslovno, već da, dobro ste pogodili – dolazi nova sezona serije The Crown i to ona kojoj se fanovi vesele možda i najviše do sada.

Izdvojeni članak

Odlična vijest za ljubitelje ‘bingewatchanja’: Netflix omogućio besplatno gledanje filmova i serija

Kraljevska obitelj

Ako niste upoznati s ovom serijom – kao prvo, obavezno ju pogledajte, a kao drugo, pripremite se na to da ćete apsolutno zavoljeti kraljevsku obitelj. Od samih početaka, uz Claire Foy i Matt Smitha, nemoguće je odoljeti šarmu kraljevskoga para, pa do novih situacija i komplikacija koje prate njihove turbulentne, ali i javne živote.

Ova serija dosta vjerno prati što se zaista događalo u njihovim životima, no naravno dajući neku unutarnju perspektivu, ili barem prodajući taj osjećaj. Prateći njihove drame, ne možete ne suosjećati s Margaret dok se pokušava izboriti za svoju zabranjenu ljubav, ili ne shvatiti Elizabeth koja zaista nije planirala postati kraljica tako mlada.

U svakom slučaju, publika se raduje novoj sezoni zato što već duže vremena to iščekujemo, nedostaje nam novih stvari zbog koronavirus suše, ali isto tako… Sada napokon dolazi ono zanimljivo – cijela priča o princezi Dijani. Upitno je još koliko će se toga saznati kroz ovu jednu sezonu, no sasvim sigurno će to biti bitan dio ovosezonske radnje.

Iako je riječ prije svega o povijesnoj drami koja se trudi uzeti u obzir i sve te stvarne događaje (svi se sjećamo mučne epizode s Londonskom maglom), isto tako je to obiteljska drama. Najzanimljivija stvar na svijetu su ljudski odnosi, bez obzira na to bila riječ o slavnim ljudima ili ne. A pogotovo onda kada je u pitanju kraljevska obitelj.

Bliskost s nepoznatima

Postoji određena fascinacija kraljevskom obitelji i danas, iako nam je vrlo teško objasniti zašto je to slučaj. Sasvim sigurno ćete se osjećati ‘bliži’ s njima nakon što pogledate seriju, a da vas ne zanimaju – ne biste ni počeli gledati seriju.

Ono što ovu seriju čini odličnom jest to što ima sve – sjajnu glumačku postavu, dobru priču i opet dozu kontroverze. I dok neki britanski mediji pišu da kraljevska obitelj također nestrpljivo čeka nove epizode, drugi tvrde su u potpunosti nezadovoljni s načinom na koji su prezentirani.

Teško je pogoditi što oni zaista misle, no ako im se približite tako da pogledate ovu seriju o njima… Sasvim sigurno će vam biti jasnije. I ono što je glavni plus – možda se napokon razriješi misterija princeze Dijane, koju su nam tako spretno najavili u samom traileru sezone! I da, jesmo li spomenuli da u priču ulazi i Margaret Thatcher?

Nova sezona bi trebala doći na Netflix kroz par dana, već 15.studenog.

 

Ovo nam je trebalo: Na Netflix stiže nova i dugoočekivana sezona serije The Crown
Share via
Copy link
Powered by Social Snap