Pretraga

Natječaj za upis u Policijsku školu objavljujemo prije MUP-a

A- A+

Prije nekoliko dana na službenoj Facebook stranici ‘Policijske akademije MUP-a Republike Hrvatske’, pročitali smo poziv sljedećeg sadržaja – ‘Dragi zainteresirani, natječaj za upis u Policijsku školu Josipa Jovića bit će objavljen 2. ožujka 2016. na web stranici MUP-a i u dnevnom tisku (Večernji i Jutarnji). Vidimo se i puno sreće!’

Foto: Anton Mezulić|srednja.hr

No, izgleda da je negdje nastao šum u komunikaciji obzirom da je već jučer na službenim stranicama Sindikata policije Hrvatske, objavljen dotični natječaj punog naziva – ‘Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka‘.

Izdvojeni članak

[Foto+video] Hrvatska je dobila novu generaciju policajaca koji će održavati mir i sigurnost građana

O ovoj situaciji tražili smo i očitovanje MUP-a.

– Obavještavamo vas da je uobičajena praksa da se obavijest o najavama i natječajima dostavlja i sindikatima koji djeluju u Ministarstvu unutarnjih poslova, a njihovo je pravo da ga objave. Obraćamo pozornost da je u svakom natječaju naveden datum s kojim počinje teći rok u kojem se prijave mogu podnijeti, kao i do kada traje, a da bi prijava bila pravovremeno podnesena, izvještavaju i objašnjavaju iz MUP-a.

Inače, Ministarstvo unutarnjih poslova planira ovim putem upisati 325 polaznika/polaznica u Policijsku školu Josip Jović pa ako imate takve afinitete te zadovoljavate uvjete iz Natječaja koji prilažemo, svakako se prijavite.

Rok za podnošenje prijava je od 3. do 17. ožujka.

Program počinje 5. rujna 2016., a nakon što se odradi polaznici će se primati u radni odnos u MUP-u sukladno potrebama službe.