Pretraga

Ništa od ljubljenja, preporučeno nošenje maske: Ako večeras izlazite u klub, dočekat će vas nova pravila

A- A+

Nakon dugo vremena otvoreni su nedavno i noćni klubovi, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo ovoga je petka izdao posebne epidemiološke upute za rad klubova. Preporučuje se nošenje maski, posjetitelji mora ju prije dolaska u klub izmjeriti temperaturu, nije dozvoljen plesni podij, a razmak između osoba u klubu mora biti najmanje 1,5 metra – samo su neka od novih pravila za posjet klubovima.

Foto: Unsplash

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ovog je petka izdao epidemiološke upute za noćne klubove. Prema njima, preporučuje se u zatvorenom prostoru nositi masku, a posjetitelji i osoblje prije dolaska u klub trebaju izmjeriti tjelesnu temperaturu koja ne smije prelaziti 37,2°C.

Izdvojeni članak

Evo zašto biste trebali izaći usred rokova i zašto će vam to biti najbolji izlazak

Stolovi bi trebali biti razmaknuti najmanje 1,5 metar, a toliki bi trebao biti i razmak između posjetitelja pa HZJZ preporučuje da se unaprijed označe stajaća i sjedeća mjesta s tim razmakom. Plesni podij nije dozvoljen, a preporuka je da se ondje postave stolovi s razmakom.

Do 15. lipnja maksimalan broj osoba u zatvorenom je 100, a na otvorenom 300, nakon tog datuma će u zatvorenom moći biti 200 osoba, a na otvorenom 500, a od 1. srpnja dozvoljen broj osoba u zatvorenom je 350, a na otvorenom 1.000 osoba. No, te brojke mogu se mijenjati ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Zaposlenici također moraju nositi maske i mora im biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo. HZJZ i preporučuje redovito prozračivanje prostora i to otvaranjem prozora ili vrata, kao i dezinfekciju često dodirivanih površina.

Uputu HZJZ-a za rad noćnih klubova možete proučiti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [100.89 KB]