Pretraga

Ništa od Intelibera u rujnu: Termin se pomiče, s Velesajma otkrili kakve mjere mogu očekivati posjetitelji

A- A+

Zbog sve gore epidemiološke situacije, sajam knjiga Interliber morao je pomaknuti datum održavanja kako bi se uspjeli osigurati epidemiološki uvjeti. Iako se novi datum još ne zna, organizatori su nam otkrili što će vjerojatno biti potrebno za ulazak na sajam.

Iz arhive portala srednja.hr: Interliber 2017. / foto: Ivan Božić

43. međunarodni sajam knjiga Interliber neće se održati u predviđenom terminu od 28. rujna do 3. listopada i to zbog loše epidemiološke situacije u Hrvatskoj. Uz to, kako je još uvijek na snazi odluka Nacionalnog stožera o zabrani održavanja sajmova u zatvorenim prostorima, organizatori su bili prisiljeni odgoditi sajam.

Ipak, Stožer im je izašao u susret te će ovog tjedna odrediti konačne i izvršne epidemiološke mjere i protokole te status održavanja ovogodišnjeg Interlibera.

– Jedna od najavljenih epidemioloških mjera je omogućavanje ulaza posjetitelja uz prethodnu kontrolu Covid-19 potvrda ili negativnih testova. Ulaz za posjetitelje je i dalje besplatan, ali uz izdavanje nemonetiziranih ulaznica nakon provjere Covid-19 potvrda. U prostor sajama bit će moguće ući jedino uz navedeni protokol, poručuju organizatori sajma.

Dodaju i kako će se zbog kompleksnosti produkcije projekta ljubitelji knjiga morati strpiti nekoliko tjedana.

– Inicijalno zamjenski Covid termin planiran za rujan ove godine nije više produkcijski moguće izvesti u kratkom roku. No, planiramo održavanje Sajma, očekivano s pomakom od nekoliko tjedana, objasnili su organizatori.