Pretraga

Foto: Na Interliberu prevladavaju mladi, pitali smo ih koje knjige bi trebale biti lektira

A- A+

Na 45. izdanju najvećeg sajma knjiga u Hrvatskoj – Interliberu najviše zapravo ima mladih, od učenika do studenata. Upravo njih smo pitali što su na Interliberu kupili, koja im je najdraža knjiga i koje knjige, odnosno žanr bi voljeli više vidjeti u školskim lektirama. Osim toga, provjerili smo i kakvi su popusti na štandovima, a kolika je bila posjećenost i kakve su cijene možete pogledati u fotogaleriji.

Interliber 2023. | Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Ovog je tjedna u utorak započeo Interliber na Zagrebačkom velesajmu. 45. je to izdanje najvećeg sajma knjiga u Hrvatskoj koji smo posjetili i mi i to u srijedu kada smo očekivali manju gužvu, ali uz štandove se jedva prolazilo, a na blagajnama su nas dočekali dugački redovi. Među posjetiteljima najviše je bilo mladih, od učenika do studenata koje smo pitali koje su knjige kupili, koja im je najdraža knjiga i koje knjige, odnosno žanr bi voljeli više vidjeti u školskim lektirama.

– Kupila sam Death Note, to je manga. Volim čitati stripove, krimiće, sci-fi, misteriozne knjige koje potiču na razmišljanje. Drugima bih preporučila, ako volite nešto više emocionalnije, ‘They Both Die at the End’. Radi se o dva dječaka koji znaju kad će umrijeti i radi se o tome kako će provesti zadnje trenutke svog života skupa. Mislim da bi više strane knjige trebale biti lektire i da malo mijenjaju taj popis lektira, da nisu uvijek iste jer to djeci dosadi, rekla nam je učenica Ana Marija koju smo zatekli na Interliberu s prijateljicom.

Izdvojeni članak

Idete na Interliber i ne znate koju knjigu uzeti? Donosimo popis 42 naslova koji će vam olakšati izbor

Ubrzo smo sreli još jednu učenicu koja je na Interliberu kupila serijal knjiga Igre gladi. Dodala je da se odlučila to kupiti zato što uskoro izlazi novi film te da bi voljela pročitati knjige prije nego pogleda film.

– Rijetko čitam knjige inače, ali ako mi je knjiga stvarno zanimljiva onda ću ju u jednom sjedenju pročitat. A što se tiče lektira, mislim da bi trebali smanjiti broj zbirka romana jer su dosadne, isto kao i pjesme. Nama profesorica recimo daje jednu knjigu po izboru pa je to super, ispričala nam je učenica.

Interliber traje do ove nedjelje 12. studenog pa još uvijek stignete posjetiti sajam, a ako ne znate koju knjigu ili knjige biste izabrali, ovdje možete pogledati popis od 42 naslova koji će vam olakšati izbor. Kako je izgledao drugi dan ovogodišnjeg Interlibera te kakvi su popusti i cijene možete pogledati u fotogaleriji ispod.