Pretraga

Odrekao se interneta na godinu dana jer mu kvari dušu

A- A+

Paul Miller bio je uvjeren kako je internet pošast koja mu uništava život, stoga se odlučio odreći ga se na godinu dana. Eksperiment je uspio do kraja izvršiti, a iz njega je uspio nešto i naučiti.

Prije godinu dana Paul Miller smatrao je kako ga korištenje interneta čini neproduktivnim, pa čak i da mu kvari dušu. Htio je saznati kako je točno korištenje interneta utjecalo na njega, pa je odlučio prestati koristiti ga na godinu dana. Iz tog je iskustva izvukao pet važnih lekcija. – Kako bi razumio internet, trebao sam ga proučavati iz daljine. Nisam samo htio postati bolji čovjek, htio sam da svi postanemo bolji ljudi. Jednom kad bi razumjeli načine na koje nas internet kvari, mogli bismo uzvratiti udarac, izjavio je Paul.

Izdvojeni članak

Već šest godina živi u internet caffeu i ne napušta svoje mjesto

Stoga je 30. travnja u 23:59 isključio ruter, Wi-Fi na pametnom telefonu, te njega zamijenio ‘glupim’ telefonom. Na početku je osjetio veliko olakšanje, no život bez interneta pokazao se puno drugačijim nego što je mislio, i to u negativnom smislu, prenosi Business Insider.

Ovo je pet lekcija koje je naučio:

  • Internet nije bio taj koji ga je sprečavao u njegovoj kreativnosti i produktivnosti, već je sam bio kriv za neispunjavanje vlastitih očekivanja.

  • Nove stvari možete naučiti iz knjiga i za to vam ne treba internet. Međutim, potrebna je motivacija da uzmete knjigu u ruke i pročitate je, s ili bez interneta.

  • Primanje desetaka pisama na dan jednako je naporno kao i primanje stotina mailova.

  • Teže je naći ljude i povezivati se s njima bez interneta. Lakše je s njima komunicirati putem SMS-a, Facebook chata ili slično, nego navraćati do nečijeg doma.

  • I ‘Facebook prijatelj’ je bolji od nikakvog prijatelja.