Pretraga

Ogroman uspjeh srednjoškolke iz Hrvatske, upravo je postala europska plivačka viceprvakinja

A- A+

Jana Pavalić, srednjoškolka iz Hrvatske, osvojila je srebrnu na Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju i to u kategoriji od 50 metara slobodno. Ovaj uspjeh tim je veći što se treninzima vratila tek nedavno, nakon oporavka od ozljede. Prvenstvo se održava u Litvi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski plivački savez (@hrvatskiplivackisavez)

Hrvatski plivački savez (HPS) izvijestio je o sjajnom uspjehu 17- godišnje plivačice Jane Pavalić. Jana je, navode, opravdala status favoritkinje na Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju i osvojila srebrenu medalju u utrci na 50 m slobodno s vremenom od 24.92.

– Prije nekoliko mjeseci vratila se punim treninzima nakon ozljede ramena, a sada već postiže iznimne rezultate, navode iz HPS-a, uz dodatak da Janu čekaju još utrke na 100 metara slobodno i 50 metara delfin.

Jana je, inače, učenica Srednje škole Oroslavje, odakle su joj putem Facebooka također uputili čestitku. Inače, i naša mlada plivačica u javnim istupima često pohvaljuje svoju školu i navodi da nastavnici imaju razumijevanja za njene sportske obveze.

Europskom juniorsko prvenstvo u plivanju ove se godine održava u Litvi u Vilniusu do 7. srpnja. Hrvatsku plivačku juniorsku reprezentaciju predstavljaju  plivačice Jana Pavalić, Ana Bobanović, Lara Luetić i Mia Hren, te plivači Maro Miknić, Vlaho Nenadić, Grga Brkljačić, Vito Radoš, Vito Polanšćak, Roko Krpina, Filip Gurica, Marul Boko, Luka Čarapović i Fran Miodrag.