Pretraga

Ovo su najiritantnije navike kolega na poslu

A- A+

Tolerantnost je nešto čim se trebate naoružati prilikom suživota s drugim ljudima, ali isto tako i obavljanja radnih obaveza. Na poslu ćete često susretati kolege koje će imati brojne osobine i navike koje će vas iritirati. Portal MojPosao proveo je anketu na više od 500 ispitanika te tako došao do podataka koje su to najiritantnije navike poslovnih kolega.

Ugodna i zdrava atmosfera na poslu svakako će vam olakšati obavljanje istoga. Međutim, često ćete u svom radnom vijeku nailaziti na ljude te raditi s kolegama koji imaju mnoštvo iritantnih navika i osobina. Portal MojPosao proveo je istraživanje na više od 500 ispitanika kako bi doznali koje su to najiritantnije navike kod poslovnih kolega.

Izdvojeni članak

Zapadnjačke navike koje su na mala vrata ušle među Hrvate

Loše higijenske navike i prostačenje

Najviše ispitanika, njih čak 26 posto izjasnilo se kako ih najviše iritiraju loše higijenske navike kolega, pri čemu izdvajaju zadah iz usta, neuredan toalet te ostavljanje mrvica na stolu nakon jela. No uvjerljivo prednjače neugodni mirisi. – Ne volim kolege koji smrde već na početku smjene, požalio se jedan od ispitanika, dok drugi tvrdi kako smrad tjera ljude i izolira smrdljivca.

Uz loše higijenske navike, ispitanici su podjednako odgovarali da su im iritantni neumjesni komentari i  prostački jezik. Njih 25 posto dali su potonji odgovor, a posebno su izdvojili ogovaranje, miješanje u privatni život i neosnovano podbadanje.

– Ne volim nekulturne, neobrazovane i bahate kolege. Najčešće što je bezobrazluk veći, to su oni priprostiji, kaže jedan ispitanik, a drugog smeta što na sve što radi dobiva komentare kako to radi i zašto radi.

Izdvojeni članak

Xclaim: Tvrtka koja prodaje manje iritantne internetske oglase

Ometanje, prejak parfem ili mljackanje

Ometanje u radu iritantnim smatra 18 posto ispitanika kojima su pak najmrže ‘pričalice kojima ni ne pada na pamet da ti smetaju’ i ‘kolege koji nemaju posla pa bi se družili.’

Isti postotak ispitanika izjasnio se kako im je iritantno i preglasno pričanje na telefon. – Ne mogu se skoncentrirati kad kolegica histerično viče u slušalicu, ističe ispitanik obuhvaćen istraživanjem.

Konstantno mljackanje i grickanje nervira osam posto ispitanika, a u isti rang su svrstane i navike poput  uvlačenje sline te konstantnog nakašljavanja. Ispitanike podjednako iritira i preglasno slušanje glazbe, svega tri posto, a previše nanesenog parfema ne podnosi dva posto ispitanika. – Parfem služi za večernje izlaske, za dan je dezodorans u umjerenoj količini. Da sam htjela raditi u parfumeriji, onda bih tamo i potražila posao, rekla je ispitanica.