Pretraga

Pa i predsjednica je rumena trčala po pustim poljima, mogu i učenici livadom umjesto školske dvorane

A- A+

Ovih dana javnost se zabavlja nevjerojatnom izjavom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović pred osnovcima iz Sikirevaca. Grabar Kitarović ih je posjetila protekle srijede, tijekom svog izmještanja ureda u Brodsko-posavsku županiju. Nasmijani osnovci predsjednicu su dočekali pljeskom, a na pitanje ravnateljice što im u školi nedostaje, uglas su istaknuli nedostatak školske dvorane. Odgovor predsjednice u najmanju ruku pobuđuje nevjericu i podiže obrve.

Tijekom protekloga tjedna, nakon što je obranila nacrt doktorske teze na Fakultetu političkih znanosti, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izmijestila je svoj ured u Brodsko-posavsku županiju. Tijekom svoje turneje po spomenutoj županiji, posjetila je Okučane, Slavonski Brod, Novu i Staru Gradišku, kao i Sikirevce, odnosno tamošnju osnovnu školu.

Predsjednica je zapravo samo došla pozdraviti i fotografirati se s učenicima okupljenima ispred škole, no u dvominutnom susretu i komunikaciji s učenicima, izazvala je nevjericu. Naime, učenike je upitala je li im dobra škola, na što su joj uglas odgovorili potvrdno. Potom je ravnateljica škole učenike upitala što im u školi nedostaje.

Izdvojeni članak

Studentica predsjednica stepenicu bliže doktoratu: Sutra će pred komisijom na fakultetu braniti nacrt doktorske teze

Dvorana!, uglas su povikali osnovci iz Sikirevaca.

Predsjedničin odgovor svakako nije bio očekivan.

Zato imate livadu okolo, uzvratila im je.

I dok su učenici istaknuli realan nedostatak, školsku dvoranu čije blagodati koristi većina njihovih kolega iz ostatka Hrvatske, predsjednica je možda učenicima iz Sikirevaca htjela poručiti da se povedu njenim iskustvom. Naime, kao što javnost dobro pamti, tijekom 2015. godine Grabar Kitarović je na službenim stranicama predsjednice RH objavila svoju biografiju u kojoj je romantično opisala kako su prve godine njena života obilježila “prostrana polja, široke ravnice, beskrajno plavo nebo” grobničkoga kraja.

– Bila sam dijete prirode. Vješto se penjala po stablima, kopala zemunice, trčala po pustim poljima dok je vjetar šibao moje lice, uvijek zarumenjeno od sunca ili vjetra, pisala je predsjednica u vlastitoj službenoj biografiji.

Ako je poljima, odnosno livadama nekoć trčala buduća predsjednica, valjda mogu i sikirevački mališani. Uostalom, upravo to predsjednica im je i poručila.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap