Pretraga

Studentica predsjednica stepenicu bliže doktoratu: Sutra će pred komisijom na fakultetu braniti nacrt doktorske teze

A- A+

Najpoznatija hrvatska studentica, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, sutra će na Fakultetu političkih znanosti pred tročlanom komisijom braniti nacrt teme doktorskog rada iz područja međunarodnih odnosa. Grabar-Kitarović na FPZG-u pohađa doktorski studij od 2015. godine, a obrana nacrta doktorske teze vodi ju koračić bliže doktoratu. Naime, nakon što joj nacrt teze bude odobren, čeka je pisanje doktorske disertacije.

Kolinda Grabar-Kitarović | Screenshot

Sutra u 17 sati na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, studentica predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović branit će nacrt teme doktorskog rada iz područja međunarodnih odnosa. Nacrt doktorske teze branit će pred tročlanom komisijom u kojoj će, kako doznaje današnji Jutarnji list, sjediti donedavna dekanica FPZG-a Lidija Kos-Stanišić, profesor na FPZG-u Siniša Tatalović i vanjski član Anton Grizold, ujedno mentor predsjednici na izradi doktorata.

Izdvojeni članak

Faks se neće završiti sam: Dok mnogi čekaju početak nastave, studentica Kolinda već se vratila u klupe

Predsjednica istražuje različite varijante koncepcije ‘Responsibility to Protect’

O kojoj se temi doktorata radi, odnosno što predsjednica istražuje, za tportal je sredinom rujna rekao Zoran Kurelić, novi dekan FPZG-a.

– Ona istražuje različite varijante koncepcije Responsibility to Protect (R2P), što je vrlo interesantna tema, čak i teorijski, jer je to ideja međunarodne odgovornosti za zaštitu života ljudi koji su ugroženi u državama što ne poštuju temeljna ljudska prava, uključujući pravo na život, kazao je Kurelić za tportal. Dekan sutra neće prisustvovati obrani doktorske teze Grabar-Kitarović jer, kako je rekao Jutarnjem, tema njezina doktorata ne spada u njegovo uže područje.

Izdvojeni članak

Imamo studenticu: Kolinda Grabar-Kitarović prva na rang listi smjera

Sutrašnjoj obrani mogu prisustvovati studenti i profesori s FPZG-a

Tajnik doktorskog studija na FPZG-u, docent Kosta Bovan za Jutarnji je, pak, pojasnio da obrani nacrta doktorske teze mogu prisustvovati profesori i studenti s FPZG-a, ali ne i javnost.

Inače, obrana nacrta teme doktorskog rada prvi je korak u pisanju disertacije. Obranu nacrta teze najjednostavnije je opisati kao interni ispit, nakon kojega nacrt još mora biti prihvaćen od strane Fakultetskog vijeća FPZG-a, a potom i Senata Sveučilišta u Zagrebu. Nakon prihvaćenog nacrta doktorske teze, počinje proces pisanja disertacije.

Studentica predsjednica stepenicu bliže doktoratu: Sutra će pred komisijom na fakultetu braniti nacrt doktorske teze
Share via
Copy link
Powered by Social Snap