Pretraga

Petnaestogodišnjaku kolega smrskao lice zbog bivše djevojke

A- A+

Hrvatska je šokirana još jednim slučajem vršnjačkog nasilja, koji se ovog puta odigrao u Zagrebu. Šesnaestogodišnjak je godinu dana mlađem kolegi zbog ljubomore udarcem smrskao kosti lica.

www.vecernji.hr

Izdvojeni članak

Mladić pretučen i izgubio vid

Napadač M.P.K. nije se znao nositi s ljubomorom, a 15-godišnji V.C. zbog toga je pokupio dobre batine. Samo zato jer sjedi s njegovom bivšom djevojkom, godinu stariji nasilnik ga je napao ispred škole i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Smrskane su mu kosti lica, te ugrađene titanske pločice

Posljedice napada su i više nego ozbiljne, jer napadnuti mladić već treći dan leži u zagrebačkom KBC- u Dubrava, sa potresom mozga, smrskanom jagodičnom kosti i kosti oka. Ozljede mu je nanio 16-godišnji kolega, za vrijeme odmora ispred Graditeljske tehničke škole Zagreb, prenosi vecernji.hr. Kosti su mu sasvim polomljenje, stoga su mu ugrađene titanske pločice u lice.

– Naš sin od početka školske godine sjedi s djevojkom, bivšom curom svog napadača. To nije bio njegov izbor, tako ih je razmjestila razrednica, međutim M. P. K. vjerojatno je mislio da između njih postoji neka veza , objasnila je majka pretučenog učenika. Dodala je kako su se dvojica mladića često znali sukobljavati, ali nikad nije bilo većih razmirica.

Medicinska sestra odbila im je pomoći

Slučaj je dodatno šokantan, jer dječakovi roditelji tvrde da mu u Domu zdravlja, gdje su ga odnijeli prijetelji netom poslije napada, nije htjela pomoći. Da im je sin teško ozlijeđen, saznali su od policajaca koji su im došli na vrata.

– Razočarani smo svime što se dogodilo. Nakon što ga je M.P.K. nokautirao, odšetao je dalje na nastavu, dok su prijatelji moga sina odveli preko puta škole, u Dom zdravlja u Sigetu. Međutim, tamo su mu odbili pomoći. Medicinska sestra do koje su došli rekla im je neka netko od njih nazove Hitnu pomoć jer ona ozlijeđenom dječaku ne može pomoći, rekla je majka ozlijeđenog, kojeg su prijatelji potom vratili na parkiralište škole i pozvali Hitnu pomoć koja je došla ubrzo nakon toga.

Napadač nije zadržan u pritvoru, zato jer nije punoljetan, a njegova je majka u suzama zvala roditelje žrtve, ispričavajući se za sinov napad. U međuvremenu, M.P.K. se vratio u školu, a njegovo je društvo, navodno, već zaprijetilo prijateljima pretučenog dječaka da šute o nemilom događaju.