Pretraga

Pogledajte koja je maksimalna cijena smještaja i prehrane u učeničkim domovima za 2021. godinu

A- A+

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potpisao je prije nekoliko dana novu Odluku o utvrđivanju cijene usluga smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima, koja se odnosi na 2021. godinu. Kao i proteklih godina, maksimalan iznos koji će roditelji učenika morati izdvajati iznosi 630 kuna mjesečno.

Screenshot: YouTube, srednja.hr

Kako stoji u Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, ukupna cijena smještaja i prehrane za učenike srednjih škola u učeničkom domu u 2021. godini iznosit će najviše do 1.260 kuna. 

Izdvojeni članak

Fuchs donio službenu odluku: Povećana minimalna studentska satnica za 2021.

Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave osiguravaju sredstva za sufinanciranje potpore smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima u iznosu od 630,00 kn mjesečno po učeniku. Razliku do ukupne cijene smještaja i prehrane, a najviše do 630,00 kn mjesečno, osiguravaju roditelji, skrbnici ili centri za socijalnu skrb što se utvrđuje ugovorom između korisnika i učeničkog doma.

– Potpora za sufinanciranje smještaja i prehrane osigurana je za učenike koji su hrvatski državljani i imaju stalno prebivalište u Republici Hrvatskoj. Učenici koji su hrvatski državljani bez stalnog prebivališta u Republici Hrvatskoj i strani državljani plaćaju ekonomsku cijenu smještaja i prehrane u učeničkom domu, osim ako to nije drukčije uređeno međudržavnim ugovorom, napomenuto je u odluci MZO-a koju možete vidjeti u nastavku.

PROUČITE ODLUKU:

*Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Pogledajte koja je maksimalna cijena smještaja i prehrane u učeničkim domovima za 2021. godinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap