Pretraga

Pogledajte najpopularnije škole i smjerove za koje gotovo nema interesa

A- A+

Prema službenim podacima iz CARNeta, najviše novih srednjoškolaca upisalo je program opće gimnazije. Gimnazija koju je vladao najveći interes je prirodoslovno-matematička gimnazija pri XV. gimnaziji u Zagrebu, a samo pet učenika na jesen će učiti za kemijskog čistača.

foto: srednja.hr

Najviše osmaša i osmašica, njih 16.157 upisalo je opću gimnaziju, a 5.010 učenika manje odlučilo se za ekonomsku školu. Treća po broju upisanih je jezična gimnazija s 7.814 učenika. Zanimljivo, na četvrtom mjestu nalazi se smjer hotelijersko turističkog tehničara koji je sa 6.214 upisanih iznad prirodoslovno matematičke gimnazije sa 5.951 upisanih.

Programi za koje je pokazan najveći interes

Program koji je ove godine odabralo najmanje učenika je program kemijskog čistača s tek pet prijavljenih. Slijedi šivač odjeće sa šest, monter strojeva i konstrukcija sa sedam i krovopokrivač s osam.

Programi za koje je pokazan najmanji interes

Što se tiče gimnazija, među deset škola s najviše upisanih, sedam je zagrebačkih i tri splitske gimnazije. Najviše učenika upisalo se u prirodoslovno-matematičke gimnazije pri XV.  i V. gimnaziji u Zagrebu te opće gimnazije pri X. i II. gimnaziji u Zagrebu.

Najpopularnije gimnazije

Među strukovne škole koje je odabralo najviše učenika su Prva i Druga ekonomska škola u Zagrebu, I.Tehnička škola Tesla u Zagrebu, te čak dvije zagrebačke medicinske škole, ona u Vinogradskoj i ona u Mlinarskoj.

foto: Najpopularnije strukovne

Provjerite u kojim školama još ima mjesta!