Pretraga

Policija uhitila antimaskera pred školom u Krapinskim Toplicama, učenik ni danas nije pušten u školu bez maske

A- A+

Situacija ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama i dalje se ne smiruje. Učenik koji odbija nositi masku ni danas nije pušten u školu, a policija je uhitila jednog od prosvjednika koji je odbio legitimaciju.

policija automobil kombi

Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Kako piše Index.hr, policija je jutros pred osmoljetkom u Krapinskim Toplicama privela jednog prosvjednika koji je došao podržati Kristijana Gaćinu, oca dječaka koji već tjedan dana ne ide na nastavu jer ne nosi masku u hodniku škole. Gaćina, njegova supruga i sin su se i jutros pojavili pred školom, ali dječak opet nije ušao na nastavu jer – nije nosio masku, piše Index.

Policija je zamolila prosvjednike da se udalje iz okolice škole, oni to odbili

Podržalo ih je i danas nekoliko prosvjednika koje je policija legitimirala, a uhićen je jedan koji je odbio dati svoje podatke.

Index prenosi i da je policija ranije zamolila skupinu antimaskera da se udalji iz okolice škole, a ovi su to odbili. Cijelo vrijeme su snimali policiju, ali ne žele da ih snimaju novinari. Prosvjednica koja je danima pred školom obrušila se i na novinare.

– Gle ih, strvinari. Tu uznemiravate dijete, sve ih slikaj, rekla je prosvjedniku koji ima fotoaparat, piše Index.hr.

Kad su novinari uzvratili da su oni tu poslom te pitali antimaskericu zašto je ona tu, odgovorila je:

– I ja sam poslom.

Izdvojeni članak
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

Komentar: Za ‘svinjarije’ s antimaskerima, o kojima ministar Fuchs stalno priča, kriv je upravo on

Fuchs: Nadam se da neće doći do oduzimanja djeteta roditeljima

Inače, ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, gostovao je jutros u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada Vlada’ te je ondje komentirao prosvjed koji traje već tjedan dana.

– Obrazovni proces ne smije se narušavati. Članak 11. Zakona o okupljanju i prosvjedovanju izrijekom kaže da okupljanje i prosvjedovanje ne smije biti u školi i oko nje dok su djeca u njoj. U ovom konkretnom slučaju socijalne službe sada moraju odraditi svoj dio posla, a nadam se da neće doći do zadnje mogućnosti, a to je oduzimanje djeteta roditeljima zbog neodgovornog ponašanja i zapostavljanja obrazovnog procesa, kazao je Fuchs za Hrvatski radio.

Dodao je i da Ministarstvo ne očekuje ovakve incidente u drugim školama te da je njegovo ministarstvo razgovaralo s policijom koja je zatim izdala upute policijskim postajama kako se ponašati i na što da obrate pozornost.

Govorio je i o mjerama za novu školsku godinu, kazavši kako su one ‘olabavljene’ u odnosu na prošlu godinu. Kaže i kako se na da ove godine neće biti potreban prelazak na online nastavu u cijeloj državi, ali da je sve spremno za taj slučaj. Fuchs kaže i da nije previše zadovoljan postotkom cijepljenosti zaposlenika škola.

– Osnovne škole su na 57%, gimnazije na 60% što se tiče nastavnika, u visokoškolskim institucijama je viša od 70%, a najbolja je procijepljenost u znanstvenim institucijama –  veća od 80%, rekao je Fuchs za Hrvatski radio dodavši kako se za sada ne razmišlja o obveznim COVID potvrdama za školstvo, ‘ali ako se bude pogoršavala situacija, morat ćemo i o tome razmišljati’.