Pretraga

Potres oštetio i nekoliko škola u Zagrebu, u tijeku je sanacija

A- A+

Veliki potres koji je krajem prošle godine pogodio područje Petrinje, Siska i okolice se osjetio u cijeloj Hrvatskoj pa i šire. U Zagrebu se također dosta osjetio potres, do te mjere da je došlo do ponovnih oštećenja u gradu koji se još nije stigao ni oporaviti od potresa u ožujku.

potres zagreb

Foto: Branimir Balogovic, Unsplash

Brojni objekti su oštećeni, pa tako i nekoliko škola. Na službenim stranicama Zagreba navode kako su se inženjeri Gradskog ureda za obrazovanje, u pratnji ovlaštenih statičara, odmah nakon potresa zaputili u statički pregled dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova. Do sad je utvrđeno kako je riječ o tek manjim oštećenjima, osim oštećenja utvrđenih na objektu Područne škole Donji Dragonožec, OŠ Brezovica. Tamo su odmah započeti radovi na obnovi i sanaciji oštećenja, kao što je slučaj i sa svim manjim oštećenjima u Zagrebu.

Istaknuli su kako s obzirom na neprestana podrhtavanja i potrese, ovlašteni statičari i inženjeri Gradskog ureda za obrazovanje kontinuirano obavljaju preglede odgojno-obrazovnih objekata te da se sva utvrđena oštećenja saniraju po svim pravilima struke.

Izdvojeni članak

Boras izdao preporuku za dekane fakulteta koji su stradali u potresu: ‘Sveučilište će osigurati dodatne stipendije’

Podijelili su i podatak kako je u potresu koji je pogodio Zagreb u ožujku oštećeno 175 odgojno-obrazovnih objekata, a obnovljeno je do sad njih 162. Obnova preostalih 13 objekata je u tijeku te nedavni potresi nisu ugrozili prvotno predviđene rokove za završetak njihove obnove.

potres zagreb
Share via
Copy link
Powered by Social Snap