Pretraga

Poznati datumi dodjele nagrade najuspješnijim hrvatskim učenicima u ovoj školskoj godini

A- A+

Oskar znanja vjerojatno je najveće priznanje koje jedan učenik može dobiti tijekom svoje đačke ‘karijere’. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje najuspješnijima na državnim i međunarodnim natjecanjima, a ovogodišnja će se dodjela održati koncem lipnja.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

I ove će godine Agencija za odgoj i obrazovanje(AZOO) u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, uspješnim učenicima dodijeliti nagradu Oskar znanja.

Izdvojeni članak

Matematički entuzijast Adrian osvajač je 5 Oskara znanja: Želja mi je upisati prestižni Cambridge

Svečana dodjela nagrade državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima bit će održana 28. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati.

Dan nakon, 29. lipnja u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u 12 sati Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, priopćili su iz AZOO-a.

Imena dobitnika nagrade trebala bi biti poznata u narednom razdoblju.

Među učenicima koji su u prošloj školskoj godini osvojili najviše Oskara znanja valja izdvojiti Adriana Bekera, učenika XV. gimnazije Zagreb, kojemu je 2017. dodijeljeno čak pet ovih nagrada. Izvrsne rezultate ostvario je na državnim natjecanjima iz Matematike i Informatike. Medalje je odnio i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Rusiji, Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Hong Kongu te matematičkom natjecanju Romanian Master u Bukureštu.

Po četiri Oskara znanja prošle su godine otišla u ruke Petra Nizića-Nikolca iz XV. gimnazije ZagrebIlije Srpka iz Prve gimnazije VaraždinMarije Jarnjak iz II. gimnazije Zagreb i Luke Banovića iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića. Fotogaleriju s prvog dana prošlogodišnjeg Oskara znanja pogledajte ovdje, a nastupe učenika koji su stu nagradu zaslužili iznimnim talentom na području glazbe i plesa možete vidjeti na poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap