Pretraga

Predsjednik Milanović poslao važnu poruku na prvi dan nastave: ‘Treba učiniti sve da škole ostanu otvorene’

A- A+

Predsjednik Republike Zoran Milanović preko društvenih mreža obratio se roditeljima, učenicima i nastavnicima povodom početka nove školske godine. Poručio je da je nastava uživo ključna za kvalitetno učenje, ali i mentalno zdravlje djece. Nadležnim institucijama je poslao poruku da bi trebali više uzimati u obzir zahtjevnost posla onih koji rade u školama.

predsjednik zoran milanović

Foto: Screenshot Facebook Zoran Milanović

Nakon premijera Andreja Plenkovića na društvenimmrežama povodom početka škole obratio se i predsjednik Republike Zoran Milanović. Poručio je roditeljima, učenicima i nastavnicima da nastava u školskim klupama ne može ništa zamijeniti, ali i da se nada da će tako ostati do samog kraja školske godine.

– Čvrsto sam uvjeren kako se nastava treba održavati u učionicama jer školsko okruženje, koje uključuje neposrednu komunikaciju nastavnika s učenicima i međusobno druženje učenika, itekako je važno ne samo za kvalitetno učenje i obrazovanje djece već i za njihovo mentalno zdravlje, napisao je Milanović na Facebooku.

Izdvojeni članak
premjer andrej plenković

Premijer se obratio učenicima za prvi dan škole: Pogledajte kako je zahvalio nastavnicima

Da bi se takva situacija u školama održala, Milanović poziva one koji rade u obrazovanju na odgovorno ponašanje te da trebaju uložiti maksimalne napore da nastava ostane u učionicama.

– Treba učiniti sve kako bi škole ostale otvorena mjesta za učenje i odrastanje. Ako je potrebno, pojačajte psihosocijalnu podršku učenicima da se svi što prije vrate uobičajenom školskom radu i životu, a posebnu brigu posvetite djeci čije su škole stradale u potres, poručuje Milanović.

Nadležnim institucijama je poslao poruku da bi trebali više uzimati u obzir zahtjevnost posla onih koji rade u školama.

– Institucije nadležne za obrazovanje neka pokažu dodatno razumijevanje za zaposlene u školama zbog veće zahtjevnosti njihovog posla kao posljedice pandemije. Želim vam da se nikada više ne ponovi zatvaranje učionica za učenike i nastavnike. Sretno!, zaključio je predsjednik.

Predsjednik Milanović poslao važnu poruku na prvi dan nastave: ‘Treba učiniti sve da škole ostanu otvorene’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap