Pretraga

Predsjednik podržao studentski projekt: ‘Uvijek se uspoređujte i natječite s najboljima’

A- A+

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je članove Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta (HSA-SF) koji su mu predstavili svoj projekt FSB Racing Team, u sklopu kojeg već 17 godina izrađuju trkaće bolide i sudjeluje na međunarodnim natjecanjima. Studentima je poručio da se uvijek uspoređuju i natječu s najboljima.

foto: Ured Predsjednika RH

Projekt FSB Racing Team jedan je od najvećih studentskih projekata u Hrvatskoj, danas broji 117 članova s različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i do sada je izradio ukupno devet bolida s kojima se uspješno natječu na međunarodnim Formula Student natjecanjima. Tako su ga Predsjendiku Republike danas predstavili sami osnivači.

Zoran Milanović primio je danas članove Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta (HSA-SF). Oni već 17 godina izrađuju trkaće bolide i sudjeluju na međunarodnim natjecanjima.

foto: Ured Predsjednika RH

Izradili prvi električni bolid: Bit će autonomno vozilo

Predsjediku su se pohvalili su i kako su izradili i prvi električni bolid u Hrvatskoj, ali i u regiji, te da počinju s prenamjenom tog bolida u autonomno vozilo kako bi bili prvi Formula Student tim u Hrvatskoj koji će izraditi bolid bez vozača.

Na sastanku s predsjednikom Milanović sudjelovali su predsjednik Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta i voditelj projekta Mislav Bošnjak, glavni tajnik udruge i voditelj marketinga Bruno Dobrić, voditeljica tima Adriana Đugum i tehnički voditelj projekta električnog bolida Zvonimir Ercegovac.

foto: Ured Predsjednika RH

Preko 80 sponzora

Predstavljajući predsjedniku Republike svoj rad, istaknuli su kako je njihov cilj sustavno prenošenje znanja, što smatraju i najvrednijim dijelom svog projekta. Svoj projekt financiraju uglavnom putem donacija i sponzorskih ugovora, a uz Fakultet strojarstva i brodogradnje koji ih podržava od samog početka, timu sponzora priključio se je i Fakultet elektrotehnike i računarstva te preko 80 tvrtki iz Hrvatske i inozemstva koje su prepoznale potencijal projekta.

Predsjednik Milanović dao je punu podršku projektu Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta, te im na sastanku poručio kako je važno to što rade i da se uvijek uspoređuju i natječu s najboljima.

Copy link
Powered by Social Snap