Pretraga

Pročitajte biografiju novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara

A- A+

Predrag Šustar novi je ministar znanosti, obrazovanja i sporta, koji dolazi na čelo uvijek vrućeg resora s Filozofskog fakulteta u Rijeci. Najprije je u Zagrebu 1994. na PMF-u diplomirao molekularnu biologiju, a potom diplomirao i doktorirao filozofiju na Sveučilištu u Padovi.

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šuštar

Drugu diplomu, onu filozofskog fakulteta u Padovi, stekao je 1999. godine, a 2003. je na istom Sveučilištu doktorirao 2003. godine. U akademskoj godini 2006./2007. radio je na istraživanju putem Fulbright stipendije na Sveučilištu Columbia u New Yorku na odjelu za filozofiju.

Ocjena 4,3 u rubrici ‘Ocijeni profesora’

Prvo radno iskustvo imao je 2003. godine kada je bio asistent profesor u Rijeci na kolegiju ‘Philosophy of Science; History of Early Modern Philosophy (Kant)’, a isti posao obnašao je 2009. godine kada je postao dekan Filozofskog fakulteta. Dekan više nije od kraja prethodne akademske godine, a od travnja 2008. do kraja 2009. bio je prodekan za financije i organizaciju. Prethodno tome, od listopada 2007. bio je pročelnik odjela za Filozofiju. Ima ocjenu 4,3 u rubrici ‘Ocijeni profesora

Na Filozofskom fakultetu u Rijeci voditelj je kolegija ‘Filozofija kao sistem: Povijest klasične njemačke filozofije’, Filozofija znanosti: Darvinizam, Molekularna biologija i medicina’, ‘Filozofija znanosti’, ‘Filozofska antropologija’.

Dva puta je bio suradnik na kolegijima ‘Filozofija biomedicinskih znanosti’ i ‘Bioetike’ na Medicini u Rijeci, a kao suradnik je radio i na kolegiju ‘Filozofija znanosti’ na Sveučilištu u Padovi.

Napisao je znanstvenu knjigu ‘Aristotele sull’uso delle nozioni semantiche nella biologia dello sviluppo( Aristotle on the Use of Semantic Notions in Developmental Biology )’, koju je izdao Il poligrafo, a autor je 11 znanstvenih radova koje možete vidjeti na fotografiji.

Znanstveni radovi ministra Predraga Šuštara

Kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Rijeke pa prešao u HDZ

Godine 2012. dobio je godišnju nagradu Primorsko-goranske županije s Gianna Mazzieri-Sanković, Corinna Gerbaz Giualiano, Ines Srdoč-Konestra i Svjetlana Kolić-Vehovec za pripremu i otvaranje studijskog programa odsjeka za talijanistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci te promociju talijanske kulture.

Bio je kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Rijeke na prethodnim izborima kao dekan Filozofskog, a nedugo nakon izbora prešao je u HDZ. U intervjuu za Novi list tada je rekao da se oko te odluke dugo lomio.

– Dugo sam se lomio, ali u jednom trenutku sam se odlučio, recimo to tako, »outati«. Nije bilo lako, od svoje obitelji do prijatelja i kolega, priopćiti takvu odluku jer ljudi ne otkidaju na HDZ. Na ovaj način dovršio sam svoje političko sazrijevanje. Znači li to da sam politički mrtav, da sam politički konvertit, ne znam, ali se time ne opterećujem, rekao je ministar Šustar 2013. godine za Novi list.

Podržao je kandidaturu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima kao dio znanstvene zajednice.

ms.embed.init(“mediaplayer_14440”, {
id: “mediaplayer_14440”,
width : 640,
height : 360,
instanceuid: “1105459f8fc6d9a0”
}, “http://www.kolinda.tv/player/generic_flow_player_video_config/video_id/14440/language/hr/response/js/player_id/74”);