Pretraga

Provjerite kojim se tramvajima možete besplatno voziti u petak na Noć muzeja

Iz ZET-a su objavili da će se na Noć muzeja, u petak, 31. siječnja, posjetiteljima omogućiti besplatan prijevoz izvanrednim linijama. Te linije bit će u prometu od 18 sati, a redovne linije će se u to vrijeme standardno naplaćivati.

Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

U petak, 31. siječnja, održava se tradicionalna kulturno – turistička manifestacija Noć muzeja, a ovdje možete provjeriti u kojim će sve muzejima ulaz biti besplatan te večeri. ZET će toga dana od 18 sati omogućiti posjetiteljima prijevoz izvanrednim linijama.

Turistički tramvaj vozit će do 1 sat iza ponoći na muzejskoj liniji kružnom trasom: Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske.
Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad svakih 10-15 minuta trasom: Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.
Izvanredna autobusna linija će od 18 sati pa sve do 1 sat iza ponoći prometovati i na liniji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i natrag trasom: Trg Mažuranića – Savska – Ulica grada Vukovara –  Nacionalna sveučilišna biblioteka – Muzej suvremene umjetnosti.

Polasci s Trga Mažuranića bit će od 18 sati i svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti biti također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći. Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro.

Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači.