Pretraga

Provjerite kojim se tramvajima možete besplatno voziti u petak na Noć muzeja

A- A+

Iz ZET-a su objavili da će se na Noć muzeja, u petak, 31. siječnja, posjetiteljima omogućiti besplatan prijevoz izvanrednim linijama. Te linije bit će u prometu od 18 sati, a redovne linije će se u to vrijeme standardno naplaćivati.

Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

U petak, 31. siječnja, održava se tradicionalna kulturno – turistička manifestacija Noć muzeja, a ovdje možete provjeriti u kojim će sve muzejima ulaz biti besplatan te večeri. ZET će toga dana od 18 sati omogućiti posjetiteljima prijevoz izvanrednim linijama.

Izdvojeni članak

Pogledajte gdje je sve besplatan ulaz na Noć muzeja 2020.

Turistički tramvaj vozit će do 1 sat iza ponoći na muzejskoj liniji kružnom trasom: Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske.
Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad svakih 10-15 minuta trasom: Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.
Izvanredna autobusna linija će od 18 sati pa sve do 1 sat iza ponoći prometovati i na liniji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i natrag trasom: Trg Mažuranića – Savska – Ulica grada Vukovara –  Nacionalna sveučilišna biblioteka – Muzej suvremene umjetnosti.

Polasci s Trga Mažuranića bit će od 18 sati i svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti biti također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći. Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro.

Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači.