Pretraga

Provjerite tko su novi državni prvaci iz informatike!

A- A+

Novi državni prvaci preuzeli su svoja priznanja danas u Primoštenu na završnoj svečanosti Državnog natjecanja iz informatike – računalstva. Najboljih 157 učenika iz informatike od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole natjecalo se prema uzrastu i u kategorijama Razvoj softvera i poduzetništvo, Osnove informatike, Primjena algoritama i Logo.

Srednjoškolci Gabrijel Boduljak i Boris Borović iz III. gimnazije u Splitu pobijedili su s radom EMERGY u kategoriji Razvoja softvera i poduzetništvo, najveći broj bodova iz Osnova informatike osvojila je Borna Šimić iz gimnazije „Matija Mesić“, dok je Krešimir Nežmah iz 7. razreda Osnovne škole „Matije Gupca“ Zagreb osvojio najveći broj bodova u kategorijama Primjena algoritama i Logo. Najmlađi uzrast iz 5. razreda osnovnih škola hrabro se držao.

Mario Ljubičić, učenik 5. razreda iz Osnovne škole „Šimuna Kožičića“ Benje postigao je 194 boda, kao i stariji kolega Krešimir Nežmah. Impresivnih 350 bodova u Primjeni algoritama osvojili suJosip Klepec i Domagoj Bradač iz XV. Gimnazije Zagreb.

Učenici osnovnih škola koji postignu najbolje rezultate biti će pozvani na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu koja će se održati na otoku Krku 30. lipnja, dok će najbolji učenici srednjih škola biti pozvani na Hrvatsku informatičku ligu u Zagrebu, 2. travnja 2016.

Ukupno je nagrađeno 57 učenika, 18 je prvaka., a spomenuti su samo neki od njih. Tko je jo nagrađen, pogledajte ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap