Pretraga

Prva županija najavila mogućnost produljenja online nastave, pričali smo sa županom

A- A+

Nakon što je Vlada donijela odluku o uvođenju online nastava na dva dana nakon praznika idućeg tjedna, ministar Fuchs izjavio je da će odluka o daljnjem modelu nastave ovisiti o lokalnim stožerima te da već ima jedna županija koja se javila Ministarstvu oko produljenja online nastave. Radi se o Šibensko-kninskoj županiji s čijim smo župan razgovarali i koji nam je otkrio o čemu je riječ.

Foto: Unsplash

Ministar Radovan Fuchs prije sjednice Vlade izjavio je kako već postoji najava iz jedne županije koja bi mogla produžiti online nastavu i nakon praznika idućeg tjedna.

– Zvao me župan Jelić iz Šibensko-kninske da oni produže C model i nakon Svih svetih. Ja se nadam da će ovo oko Svih svetih malo usporiti širenje zaraze unutar dječje populacije, rekao je Fuchs.

Izdvojeni članak

Fuchs: Neke županije već su najavile produžetak online nastave i za tjedan iza

U telefonskom razgovoru Šibensko-kninski župan Marko Jelić rekao nam je kako se o online nastavi i nakon praznika tek razmišlja.

– Ovisno o epidemiološkoj situaciji i kako će se razvijati, ako će se vidjeti da će se povećati broj zaraženih i nakon Svih svetih, onda planiramo produžiti online nastavu na još jedan tjedan dok se situacija ne smiri. Želimo prekinuti taj lanac zaraze, iako smo svi za to da nam djeca budu u školi, jer je kontaktna nastava ipak najbolji oblik nastave, sigurnost učenika je ipak na prvom mjestu, objasnio nam je Jelić.

Prva županija najavila mogućnost produljenja online nastave, pričali smo sa županom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap