Pretraga

Splitski divljak opet u pritvoru: Palio gume pa mu prijeti pljenidba novog motocikla

A- A+

Adrian Petričević, mladi Splićanin otprije poznat javnosti i policiji po svojoj, blago rečeno, opasnoj i brzoj vožnji, jučer je priveden zbog novog prekršaja. Kupio je nove gume za svoj Suzuki pa je stare odlučio spaliti, i to temeljito. Oko 17 sati Hektorovićevom se pročula jaka buka, a gusti dim prekrio je ulicu. Nekoliko susjeda je pozvalo policiju, mladić je priveden, a ispred njegove garaže cijelu je noć dežuralo patrolno vozilo. Navodno će od suda zatražiti pljenidbu motora pa su se htjeli pobrinuti da preko noći samo ne nestane iz garaže.

Adrian Petričević
Foto: Youtube screenshot; ADRI

Adrian Petričević otprije je poznat, kako policiji, tako i javnosti. Divljanje po cestama, višestruki prometni prekršaji zbog kojih je nekoliko puta zavšrio u zatvoru. Popularan je, nažalost, i zbog snimki tog divljanja po cestama pa je, osim u ulici, i na društveni mrežama postao influencer.

Palio gume pa mu baki pozlilo od dima

Jučer nešto nakon 17 sati u Hektorovićevoj ulici u Splitu odvijala se drama svoje vrste. Petričević je za svoj novi motor marke Suzuki, koji je kupio nakon što mu je stari, zbog serije prekršaja, zaplijenila policija, kupio je nove gume. Starih se odlučio riješiti tako što će ih, temeljito, u svojoj garaži – zapaliti.

Sjeo je na motor i krenuo paliti gume. Susjedstvom se pročula jaka buka, a zbog gustog dima koji je prekrio Hektorovićevu nekoliko je susjeda pozvalo policiju. Osim policije, stigli su i vatrogasci, ali i kola hitne pomoći. Policija je, našavši Petričevića na motociklu, privela, a pred njegovom kućom ostavili su patrolno vozilo. Dežuralo je tu cijelu noć kako bi se pobrinuli da novi Suzuku ne nestane iz garaže jer već od suda planiraju zatražiti pljenidbu. Hitna pomoć je intervenirala zbog Adrianove bake kojoj je od gustog dima pozlilo, piše Dalmatinski portal.

To bi bilo drugo vozilo koje je policija zaplijenila od mladog Splićanina. O njemu smo pisali i u ožujku ove godine kada se, nedugo nakon izlaska iz zatvora, doslovno narugao policiji i sudstvu. Vozio je 93 km/h brže od dozvoljenog pa je uslijed toga osuđen na petnaest dana zatvora, a oduzeta mu je i vozačka dozvola. No, to ga nije spriječilo da i dalje kupuje i vozi automobile i more.

Policija razljutila njegovu djevojku influencericu

Petričević je poznat i po ljubavnoj vezi s Elom Jerković, 24-godišnjom influencericom iz Splita s kojom je već, u nerealno šaljivom tonu razgovarao o svojem divljanju po cestama, a ona sarkastično dobacivala ‘ne ginu Bilice tri miseca’. Mladu influencericu je, očekivano, potez policije koja je privela njenog dečka i cijelu mu noć dežurala pred kućom – razljutio.

– Adri je priveden i spava trenutno u policiji u pritvoru zato šta je palia gume na motoru, u svojoj garaži, na privatnom posjedu. Zbog toga je u pritvoru. Ne znam je li uopće potrebno da se dotaknem ministrice koja je nanijela teške tjelesne ozljede desetogodišnjoj djevojčici, bez vozačke dozvole, i protiv nje su odbačene sve tužbe. A Adrian je u pritvoru jer je palia gume na motoru u svojoj garaži. Kao šećer na kraju, policija čuva njegovu garažu, odnosno mjesto zločina. Znači petnaest grama spaljene gume na asfaltu čuva policija i mi porezni obveznici plaćamo policiju, rekla je ljutito influencerica u svom Instagram storyju.

Ne može, dodala je, vjerovati da je njen dečko za paljenje guma zaradio prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira. Istu je takvu prijavu dobio dečko koji ju je prije četiri godine pretukao ispred noćnog kluba.

– Znači tip me je pribia, bila san na hitnoj radi potresa mozga. On je dobia remećenje javnog reda i mira. Kad san pitala policiju mogu li dobiti zaštitu ili zabranu pristupa, znate šta su mi rekli, ‘mi tu ne možemo ništa’. A kad Adrian zapali gume ima noćnu patrolu ispred svoje garaže koja čuva malo gume i njegov motor. Znači tip koji mi je mlatia glavom o pod nije dobia nikakav pritvor, nikakav zatvor, ništa, rekla je influencerica i zapitala se za koga se pravi predstava.