Pretraga

Studentica FER-a postala viceprvakinja svijeta u judu: ‘Nadam se da je ovo tek početak’

A- A+

Fakultet elektrotehnile i računarstva pohvalio se novim usjehom nekog od svojih studenata, ovoga puta sportskim. Studentica preddiplomskog studija Lara Cvjetko postala je svjetska viceprvakinja u judu u kategoriji do 70 kg.

Lara Cvjetko|foto: Hrvatski judo savez

Na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu za juniore u judu održanom u Sardinij, značajan uspjeh ostvarila je studentica preddiplomskog studija na FER-u Lara Cvjetko. Ona je osvojila srebrnu medalju i time postala svjetska viceprvakinja u judu u kategoriji do 70 kg, nedavno nakon što je osvojila europsko srebro.

Kako je priopćeno s FER-a, na smotri najboljih svjetskih juniora sudjelovalo je 490 natjecatelja iz 72 zemlje, s pet kontinenata, a Lara je medalju osvojila u konkurenciji 31 natjecateljice iz 25 zemalja.

– Drugo srebro na dva velika natjecanja i prva svjetska medalja. Nevjerojatno sam sretna i ponosna zbog toga. Znam da sam sposobna za takve uspjehe, ali opet je velika stvar i sve bih dala za to. Nadam se da je ovo tek početak i da će to biti pravi iskorak i za seniorski judo, izjavila je Lara, prenosi Hrvatski judo savez.

Izdvojeni članak
futsal unisport

Sveučilište dodijelilo nagradu najboljim studentima sportašima: Ovo su njihova imena

S FER-a poručuju i kako je Lari prije mjesec dana dodijeljena nagrada Dražen Petrović za najuspješniju sportašicu mlađe dobi. Tu nagradu nije bila u mogućnosti osobno preuzeti jer je upravo taj dan nastupala na Europskom juniorskom prvenstvu u Luksemburgu, na kojem je postala juniorska viceprvakinja Europe.

Inače, Lara je za svoje iznimne uspjehe u judu nedavno proglašena i dobitnicom Rektorove nagrade u 2020./2021. u kategoriji ‘nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova’.

– Čestitamo Lari od srca i želimo joj puno uspjeha u daljnjim natjecanjima, poručili su s FER-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap