Pretraga

Sveučilište dodijelilo nagradu najboljim studentima sportašima: Ovo su njihova imena

A- A+

Sveučilište u Zagrebu dodijelilo je nagrade najboljim studentima sportašima za zadnje dvije akademske godine. Sveučilište proglašeno najsportskijim u konkurenciji 600 europskih sveučilišta.

futsal unisport

foto: Unisport HR. Facebook

Na posebnoj svečanosti održanoj jučer u Studnetskom domu Stjepan Radić na Savi, dodijeljene su nagrade najboljim studentima sportašima zagrebačkog sveučilišta. S obzirom na to da je pretprošle godine akademiju, kao i druge sfere života, zahvatila pandemija, jučer su se dijelile nagrade ne za jednu, već prethodne dvije akademske godine.

Najbolji sportaši i sportašice

Kako su izvijestili sa zagrebačko sveučilišta, jučer su studentima dodijeljena priznanja u nekoliko kategorija, a najzanimljivija i najprestižnija u kategoriji najboljih kolektiva i pojedinaca. Sveučilište u Zagrebu proglašeno je najsportskijim sveučilištem u Europi u konkurenciji od 600 europskih sveučilišta.

Najboljim ekipama Sveučilišta u Zagrebu proglašene su sveučilišna reprezentacija u odbojci na pijesku (ak. god. 2019./2020) i odbojkaška reprezentacija (ak. god. 2020./2021), a najboljim momčadima sveučilišna reprezentacija u košarci 3X3 (ak. god. 2019./2020) i sveučilišna _ malonogometna (futsal) reprezentacija (ak. god. 2020./2021).

Najbolje sportašice Sveučilišta su Gabrijela Gaiser, studentica Ekonomskoga fakulteta (ak. god. 2019./2020) i Josipa Bebek, studentica Kineziološkoga fakulteta (ak. god. 2020./2021), a najbolji sportaši Ante Žužul, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva (ak. god. 2019./2020) i još jedan budući kineziolog, Matija Lukić (ak. god. 2020./2021).

Ništa manje zanimljiva bila je utrka za najbolje sportsko visoko učilište u Gradu Zagrebu, gdje se predstavnici fakulteta natječu u 25 sportova te tako skupljaju bodove krajnjim plasmanom. Prijelazni pehar u svoje fakultetske vitrine u ženskoj konkurenciji spremili su studenti Kineziološkoga fakulteta, a prijelazni pehar u muškoj konkurenciji, nakon jednogodišnje stanke, u sportsku dvoranu Martinovku vratio je dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Ukupni pobjednik je UniSport

Ukupni pobjednik studentskih prvenstava UniSport Zagreb, samim time i najbolje sportsko visoko učilište u gradu Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021., nedvojbeno je Kineziološki fakultet, branitelj naslova ukupnoga pobjednika. Na samom kraju svečane dodjele, prije izvedbe studentske himne De Brevitate Vitae, popularnoga Gaudeamusa, kapetan sveučilišne malonogometne reprezentacije Luka Davidović pozdravio je sve okupljene u ime svih nagrađenih studenata.

– Ova nagrada je ujedno i poticaj da nastavimo težiti izvrsnosti te da nastavimo pomicati svoje granice mogućnosti, a ljestvice dizati još više. Također, biti među najboljim studentima najsportskijega Sveučilišta u Europi velika je čast i trebamo biti ponosni na sebe, istaknuo je Davidović.

Sveučilište dodijelilo nagradu najboljim studentima sportašima: Ovo su njihova imena
Share via
Copy link
Powered by Social Snap