Pretraga

Studentica iz Samobora druga na svijetu na Laboratoriju slave

A- A+

Iako je tek pri završetku fakulteta, studentica Andrea Gelemanović iz Samobora već se može nazivati znanstvenicom. Tu titulu potvrdilo je i nedavno odlično drugo mjesto na jednom od najprestižnijih natjecanja za popularizaciju znanosti u svijetu – FameLabu. Ova djevojka u tri minute zadivila je žiri svojom prezentacijom na temu ‘Tko sam ja’ i tako odnijela drugo mjesto Laboratorija slave.

Andrea Gelemanović hrvatska je znanstvenica i studentica koja je prije nekoliko dana osvojila odlično drugo mjesto na međunarodnom natjecanju u popularizaciji znanosti. Andrea, inače Samoborka, studira Zagrebu na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu, a sudjelovala je na natjecanju FameLab ili Laboratorij slave koje se organizira povodom Festivala znanosti u Cheltenhamu u Velikoj Britaniji.

Ova svestrana djevojka žiri je osvojila svojom trominutnom prezentacijom na temu ‘Tko sam ja’, a bavila se sastavom ljudskog tijela. Zanimljiva i poučna prezetnacija tako ju je dovela do drugog mjesta na jednom od najprestižnijih svjetskih natjecanja u popularizaciji znanosti, u kojem je ove godine sudjelovala 21 država. 

Andrea, osim što studira biologiju na PMF – u Zagrebu, za sebe kaže da joj to nije jedina ljubav, već i mikrobiologija, antropologija, evolucija i forenzika. Uz te brojnie znanosti, ova studentica gaji ljubav i prema plesu i to baletu.

Izdvojeni članak

Luda znanstvena istraživanja

– Balet plešem već 19 godina, a završila sam srednju glazbenu školu za klavirista, kazala je mlada hrvatska znanstvenica za Tportal.

Iako voli ples, trenutno je zauzeta radom na svom diplomskom radu, kojim želi potvrditi reumatoidni artritis i to u kosturima koji potječu iz srednjeg vijeka. 

Nesumnjivo, nakon obrane diplomskog Andrea će prilično lako pronaći posao jer je praksu zadnjih godina stjecala u raznim laboratorijima. Tako je radila u Imunološkom zavodu, Institutu za antropologiju, Centru za forenzična ispitivanja i odnedavno u medijima popularnoj tvrtki Genos.

U nastavku je prezentacija na temu ‘Tko sam ja’. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap