Pretraga

Studentima 14.400, učenicima 7.200 kuna: Otvoren natječaj za stipendije u Zagrebačkoj županiji

A- A+

Natječaj za stipendije raspisan je i u Zagrebačkoj županiji, a sredstva se dodjeljuju učenicima i studentima s prebivalištem na području te županije. Godišnji iznos stipendije za studente je 14.400 kuna, a za učenike 7.200 kuna.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija u 2021./2022. , a otvoren je do 26. listopada 2021. godine. U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 75 novih stipendija i to 45 za učenike te 30 za studente.

Za 75 novih stipendista te za ‘stare stipendiste’ koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u novoj školskoj godini Zagrebačka županija je osigurala 2.065.000 kuna. Kako su priopćili iz županije, stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1.200 kuna za studente.

– Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega deset za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, vozač itd. Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija, priopćili su iz Županije.

Izdvojeni članak

Jedan od većih gradova otvorio natječaje za srednjoškolske i studentske stipendije, evo tko se može prijaviti

Prijave se dostavljaju poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom ‘Za natječaj za dodjelu stipendije’.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na web stranici Zagrebačke županije.

Detaljno detalje natječaja možete proučiti u dokumentu u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.