Pretraga

Sve više nasilja u školi zbog Squid Gamea: ‘To gledaju djeca od 6 godina, postat će nasilnici’

A- A+

Squid Game, trenutno najpopularnija serija na Netflixu, sve više zabrinjava škole koje prijavljuju povećan broj nasilja među učenicima. Poslali su apel svim roditeljima da paze što im djeca gledaju jer scene nasilja, seksa i samoubojstva na školskom igralištu kopiraju i šestogodišnjaci. Stručnjaci tvrde kako bi serija mogla utjecati na ‘stvaranje novih nasilnika’ među djecom.

Screenshot: Netflix

Netflixovu južnokorejsku seriju Squid Game sada gledaju i djeca od samo šest godina, što sve više zabrinjava nastavnike u školama diljem Velike Britanije, piše BBC. Djeca razgovaraju o seriji te imitiraju scene nasilja na školskom igralištu. Stručnjaci za Daily Mail tvrde kako je gledanje serije vrlo štetno za djecu.

– Djeca u osnovnoj školi ne mogu rezumijeti kontekst nasilja. Serija ih može navesti da se pitaju zašto im nitko ne pomaže, a to bi moglo poljuljati temelje onoga što ih uče u školi. Ondje učimo da ne stojimo po strani ako svjedočimo nepravdi. Ako vidimo da je netko drugi maltretiran, to kažemo nastavniku, ne pridružujemo se niti odlazimo, rekla je psihologica Sandra Wheatley za Daily Mail.

Izdvojeni članak
Netflix Squid Game screenshot

Škola u Švedskoj poslala apel zbog serije Squid Game: ‘Učenici oponašaju scene nasilja’

Dodala je i kako je moguće da gledanjem serije djeca postanu nasilnici. Poručuje roditeljima da ozbiljno shvate ovaj problem te da kontroliraju što njihova djeca gledaju njima iza leđa. No, neki roditelji seriju gledaju zajedno s djecom.

– Gledam seriju sa svojom osmogodišnjom kćeri u sobi. Brzo premotavam scene seksa ili doista brutalno nasilje, ali ona zna da to nije stvarno, rekla je jedna majka za Daily Mail.

Mnogi su to osudili kao ‘lošim roditeljstvom’.

– Ološi roditelji dopuštaju svojoj djeci da gledaju nasilne emisije. To je zanemarivanje djeteta, bio je jedan od komentara.

Netflix Squid Game
Share via
Copy link
Powered by Social Snap