Pretraga

Tramvaji ne voze, ali pokazi su već plaćeni: ZET ne želi jasno odgovoriti hoće li ljudima vratiti novac

Od 22. ožujka u Zagrebu je obustavljen redovni gradski prijevoz. Tramvaji ne voze, a samo manji broj izvanrednih linija zaposlenike nužnih djelatnosti prevozi do radnih mjesta. Škole i fakulteti su zatvoreni, ali većina učenika, studenata i nastavnika kupio je pokaz za ožujak, a neki od njih i godišnje karte. No, ZET ne želi dati konkretan odgovor hoće li tim građanima novac biti vraćen.

Foto: Srednja.hr

Za dio ožujka kada nisu putovali do radnog mjesta, nastavnicima nisu isplaćeni putni troškovi. No, oni koji stanuju u Zagrebu ili okolici i koriste javni prijevoz, pokaze su morali kupiti na početku mjeseca. Isti je slučaj i s učenicima i studentima koji u škole i na fakultete ne putuju od 16. ožujka, a nakon 22. ožujka ZET-ov prijevoz uopće ne koriste – jer je obustavljen. A osim što su kupili pokaze za ožujak, neki od njih platili su i godišnje karte koje već mjesec dana ne koriste.

Od sutra se ukida javni prijevoz u cijeloj Hrvatskoj

Jedan zagrebački student od ZET-a je pokušao dobiti odgovor hoće li mu dio sredstava od godišnjeg pokaza biti refundiran, ali bezuspješno.

– Šaljem vama upit jer meni nikada nisu odgovarali na mailove. S obzirom na to da sada nema vožnje tramvajima za nas studente i učenike pitam vas što će biti s nama koji to plaćamo godišnje, hoćemo li dobiti povrat novca i/ili hoćemo li dobiti produženje za vrijeme karantene. Jer nije u redu da ja tu plaćam mjesecima, a ni ne koristim njihove usluge zbog karantene, kaže nam zagrebački student.

Taj upit prije tjedan i pol poslali smo glasnogovorništvu ZET-a, a nakon nekoliko požurnica odgovor nam je pristigao ovog četvrtka. No, konkretnu informaciju korisnicima javnog prijevoza – ZET za sada ne želi dati.

– Kako je gradonačelnik i najavio, izrađuje se analiza temeljem koje će se donijeti konkretna odluka o odgovarajućem načinu kompenzacije za korisnike koji su unaprijed kupili mjesečne ili godišnje kupone, a nisu ih mogli koristiti radi obustave javnog gradskog prijevoza. Grad Zagreb i Zagrebački električni tramvaj njeguju korektnu suradnju s korisnicima prijevozne usluge te nitko neće biti zakinut, poručili su kratko iz ZET-ovog ureda za odnose s javnošću.

Tramvaji ne voze, ali pokazi su već plaćeni: ZET ne želi jasno odgovoriti hoće li ljudima vratiti novac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap