Pretraga

Trinaestogodišnjak jednog polubrata ubio, a drugog silovao

A- A+

Cristian Fernandez je 13-godišnji dječak koji je optužen za ubojstvo dvogodišnjeg polubrata te za seksualno zlostavljanje petogodišnjeg polubrata. Majka je osuđena na 30 godina zatvora, jer je zbog njenog nemara dvogodišnji Dave umro, a Cristian se trenutno nalazi u pritvoru i čeka suđenje.

Cristiana je majka rodila s 12 godina nakon što ju je napastovao dječakov otac, koji je zbog toga osuđen na 10 godina uvjetno. Sa samo dvije godine dječak je pronađen kako luta po ulici gol, a majku mu nisu mogli naći, piše CBS.

jacksonville.com

Dok je dječak imao osam godina, socijalna je služba istraživala optužbe da ga je seksualno zlostavljao stariji rođak. Tri godine kasnije pozvana je socijalna služba u školu kada se Cristian pojavio s ozbiljnom ozljedom oka. On je rekao kako ga je udario očuh koji se ubio prije nego što je policija stigla do njega.

Nakon ovog tragičnog događaja, dječak i njegova pomajka preselili su se u Jacksonville.

U lipnju prošle godine, tada 12-godišnji Cristian, prebio je na smrt dvogodišnjeg polubrata Davida.

Cristanova pomajka je osuđena na 30 godina zatvora zbog nemara, jer je utvrđeno kako se David mogao spasiti da je ona odmah pozvala hitnu pomoć. Majka je zatekla dječaka u nesvjesti i čekala osam sati da potraži liječničku pomoć, a u meuvremenu je na Googleu tražila pojam ‘nesvjest’.

Trenutno se Cristian nalazi u pritvoru i čeka suđenje za ubojstvo prvog stupnja, a tijekom istrage se utvrdilo kako je seksualno zlostavljao drugog petogodišnjeg polubrata.

Izdvojeni članak

Tražila strožu kaznu za silovatelje svoje maloljetne kćeri, a dobila 18 mjeseci zatvora

Vrhovni sud zabranjuje kaznu doživotnog zatvora za maloljetnike, iako su tužitelji tražili da mu se sudi kao odrasloj osobi i da dobije maksimalnu kaznu.

Snimke na kojima dječak priznaje zločine koje je počinio, sutkinja je odbila prihvatiti kao dokaz jer, prema njenim riječima, Cristian nije bio svjestan svojih prava kako ne treba odgovarati na pitanja bez odvjetnika.