Pretraga

Učenici u Novalji na nastavu će za vrijeme festivala na Zrću: Dio roditelja ih ne želi tada slati u školu

A- A+

Dio roditelja osnovnoškolaca koji pohađaju nastavu u Novalji na otoku Pagu izrazila je zabrinutost jer će njihova djeca u školu ići u vrijeme festivala Hideout na Zrću. Naime, zbog toga što su u vrijeme štrajka izgubili 15 dana nastave, učenici će u Osnovnu Školu A. G. Matoša ići do 25. lipnja, a Hideout će se održati od 21. do 25. lipnja.

Screenshot YouTube

Da bi nadoknadili nastavu izgubljenu u vrijeme štrajka u školama, u Osnovnoj školi A. G. Matoša u Novalji učenici će u školu ići do 25. lipnja. Kada su shvatili da će se posljednji tjedan nastave u Novalji, na popularnoj plaži Zrće održavati i Hideout festival na koji dolaze “partijaneri” iz različitih zemalja, pa se skupina roditelja zabrinula za sigurnost svoje djece, piše današnje tiskano izdanje Jutarnjeg lista.

Izdvojeni članak

Obrazovni štrajk obilježio je 2019. godinu, donosimo pregled naših 230 tekstova

Roditelji žele da se pronađe način da nastava ipak završi 19. lipnja, no iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su da nije moguće naknadno mijenjati ranije odobrene rokove te su dodali da su škole same odlučivale o načinu nadoknade i Ministarstvo na to nije imalo utjecaja, šiše spomenuti izvor.

Roditelji su zabrinuti zbog droge i alkohola, plina smijavca koji bi djeci mogao biti zanimljiv, povećanog broja ljudi u gradu, ali i prometa jer su neka djeca putnici te autobusima idu u školu i prolaze pokraj plaže Zrće. Kažu da svoju djecu velik dio njih tog tjedna neće pustiti u školu.

Ravnatelj Osnovne škole, Aleksij Škunca, rekao je da je školi stalo do sigurnosti djece.

– Već nakon što je objavljen datum festivala, kontaktirali smo policiju i dogovorili da se u to vrijeme pojača nadzor dolazaka, boravka i odlaska djece iz škole. Uključit ćemo i komunalno redarstvo, a vjerujem da će se i Grad aktivno angažirati. Poduzet ćemo sve da školsku godinu normalno privedemo kraju, rekao je ravnatelj za Jutarnji list koji je napomenuo da su se sve odluke dogovarale na Učiteljskom vijeću i Vijeću roditelja.

Učenici u Novalji na nastavu će za vrijeme festivala na Zrću: Dio roditelja ih ne želi tada slati u školu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap