Pretraga

Učenik koji je odbijao nositi masku ispisao se iz škole, nova ravnateljica: ‘Pridržava se svih mjera’

A- A+

Učenik OŠ Krapinske Toplice, koji je odbijao nositi masku u školi, ispisao se iz te škole te od danas pohađa OŠ Veliko Trgovišće. Na naše pitanje jesu li maske obvezne toj u školi te mora li ju nositi učenik koji to odbija ravnateljica je tek kratko odgovorila da poštuje sve preporuke i mjere.

OŠ krapinske toplice

Screenshot: N1 televizija

Učenik koji nije htio nositi masku, ispisao se iz škole u Krapinskim Toplicama, a tu informaciju za Zagorje.com je ravnatelj OŠ Krapinske Toplice, Samson Štibohar.

Roditelji su jučer zatražili ispisnicu

– Roditelji učenika jučer su u popodnevnim satima zatražili ispisnicu za svojeg sina, učenika osmog razreda. Kako na to imaju pravo, to smo im odobrili. Koliko znam, učenik će od danas ići u školu u Velikom Trgovišću, rekao je ravnatelj za Zagorje.com, a druge pojedinosti nije htio iznositi kazavši da to spada u sferu profesionalne tajne.

Da je učenik uistinu upisao OŠ Veliko Trgovišće, za srednja.hr potvrdila je ravnateljica Diana Duk-Petek. Nju smo pitali je li u OŠ Veliko Trgovišće obavezno nošenje maski (i u kojim situacijama) te hoće li masku morati nositi učenik koji to odbija, ali konkretan odgovor nismo dobili.

Izdvojeni članak
OŠ krapinske toplice

Učenik iz Zagorja koji odbija nositi masku već treći tjedan ne ide na nastavu

Nova ravnateljica: ‘Pridržava se svih preporuka i mjera’

– Učenik je upisan u našu ustanovu i pridržava se svih preporuka i epidemioloških mjera, kratko nam je mailom odgovorila ravnateljica.

Podsjetimo, učenik osmog razreda OŠ Krapinske Toplice nekoliko tjedana nije pohađao nastavu jer nije htio nositi masku u školi. Nekoliko dana pred školom se okupljao manji broj prosvjednika, uglavnom iz drugih krajeva Hrvatske, a školu su neko vrijeme osiguravali i zaštitari. Iako se nakon sastanaka roditelja s djelatnicima Centra za socijalnu skrb činilo da je slučaj riješen, učenik se u školu vratio samo na jedan dan. Masku nije želio nositi jer mu ona smeta.

– Ne postoji niti jedan Zakon koji mu to može zabraniti – niti Božji niti prirodni ikakvi. On nema nikakvih poteškoća, ali nošenje maski bi moglo stvoriti poteškoće. Čovjek treba kisik. Čovjek je dobio kisik od Boga i Bog će mu ga uzeti, govorio je tijekom protesta otac učenika.

Učenik koji je odbijao nositi masku ispisao se iz škole, nova ravnateljica: ‘Pridržava se svih mjera’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap