Pretraga

Učenik iz Zagorja koji odbija nositi masku već treći tjedan ne ide na nastavu

A- A+

Iako se činilo kako je drama u Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama konačno okončana, to se ipak nije dogodilo. Učenik koji je danima odbijao nositi masku u školi u ponedjeljak ju je ipak stavio, ali od utorka se opet nije pojavljivao u školi.

OŠ krapinske toplice

Screenshot: N1 televizija

Učenik osmog razreda OŠ u Krapinskim Toplicama, koji nije želio nositi masku, već treći tjedan ne ide u školu, prenosi Zagorje.com, a potvrdio je to okupljenim novinarima krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Zaštitari nisu otišli iz škole u Krapinskim Toplicama i neće tako dugo dok se problem s malim Nikolom ne riješi. Tragedija je da dijete treći tjedan ne ide u školu i tragedija je što nisu na vrijeme institucije reagirale. Imam dojam da svi čekaju da se taj problem riješi sam od sebe, rekao je župan prenosi Zagorje.com.

Izdvojeni članak
bernarda jug

Ova žena, inače učiteljica, danima huška antimaskere: Sad je krenula huškati i 14-godišnje dijete, objavila je razgovor

Podsjetimo, djelatnici Centra za socijalnu skrb u ponedjeljak su posjetili obitelj Gaćina, čiji je sin zbog uvjerenja roditelja o štetnosti maske za lice, prethodnih tjedana izbivao s nastave u Osnovnoj školi Krapinske Toplice. Nakon obavljenog razgovora i dječak i njegov otac, inače u javnosti već poznat kao oštri antimasker, ušli su u ponedjeljak u školu s maskama na licu. No, nakon ponedjeljka dijete se više nije pojavljivalo u školi, potvrdio je to župan.

– Drugi dan je bilo dogovoreno da će ići kod doktora, kod školskog dispanzera, njegovi roditelji u Centar za socijalnu skrb na sastanak. Oni su angažirali i odvjetnike koji su to dogovarali, u utorak su odgodili i jedno i drugo i Nikola se više nije pojavio. Situacija je daleko od toga da je riješena. Pozivam roditelje Kristijana i Lidiju da omoguće djetetu da ide u školu kao što idu svi njegovi vršnjaci, svih 307 učenika škole u Krapinskim Toplicama, rekao je Kolar, prenosi Zagorje.com.