Pretraga

Učiteljica koja je snimala i objavila razgovor s 14-godišnjim djetetom prijavljena policiji: Evo detalja

A- A+

Bernarda Jug, učiteljica koja danima huška antimaskere, što je kulminiralo kada je snimila i objavila razgovor s 14-godišnjim djetetom, prijavljena je policiji. Socijalni radnici tvrde da je javnom objavom snimke razgovora grubo narušeno pravo djeteta na privatnost.

bernarda jug

Bernarda Jug, učiteljica područne Osnovne škole u Đelekovcu
Foto: Youtube screenshot; bernarda jug

Bernarda Jug, učiteljica iz područne škole u Đelekovcu, koja je snimala pa na društvenim mrežama objavila razgovor s 14-godišnjim djetetom, prijavljena je policiji.

Prijavili je socijalni radnici

Potvrdili su to iz zabočkog Centra za socijalnu skrb novinarima 24 sata, istaknuvši kako su ih za snimku spornog razgovora s 14-godišnjim učenikom obavijestili iz škole. Podsjetimo, radi se o učeniku koji prva dva tjedna školske godine nije pohađao nastavu jer su se njegovi roditelji protivili obvezi nošenja maske u zajedničkim školskim prostorima.

– O snimci su nas obavijestili iz škole, mi smo je preslušali i o tome odmah obavijestili policiju. Smatramo da je javnom objavom snimke razgovora s djetetom grubo narušeno njegovo pravo na privatnost. Ovakvo izlaganje djeteta predstavlja veliki rizik za njegovo daljnji psihološki i emocionalni razvoj, rekla je za 24 sata ranvateljica Centra Tanja Cujzek.

Na upit novinara 24 sata ravnateljica Centra potvrdila je da su, osim za Bernardu Jug, od policije zatražili postupanje i protiv roditelja koji su dopustili ovakvo javno istupanje djeteta, istaknuvši da su za kršenja prava djeteta u ovom slučaju jednako odgovorni i roditelji.

Izdvojeni članak
bernarda jug

Ova žena, inače učiteljica, danima huška antimaskere: Sad je krenula huškati i 14-godišnje dijete, objavila je razgovor

Policija provodi istragu

Policija će, kako pišu 24 sata, nakon što utvrdi okolnosti podnijeti prekršajne i kaznene prijave. Kako su službeno rekli novinarima, policija je zaprimila prijavu slijedom koje provodi kriminalističko istraživanje. Kako je istraga u tijeku, nisu bili u stanju podijeliti više informacija o slučaju. Kako podcrtavaju 24 sata, Policijska uprava krapinsko-zagorska protiv Bernarde Jug već je podnijela više prekršajnih prijava. Prema neslužbenim informacijama, policija pregledava i preslušava sve audio/video zapise koje je objavila na društvenim mrežama kako bi utvrdili počinjenje prekršajnih i kaznenih djela.

Kako podsjećaju 24 sata, Ured pravobraniteljice za djecu u utorak je poručio kako u je Jug iskoristila dijete za propagiranje svojih stavova o cijepljenju i da je to potpuno neprihvatljivo. Pozvali su i na hitnu reakciju Ministarstva obrazovanja, policije i Državnog odvjetništva. Ministarstvo se ogradilo, a ravnateljica škole istaknula je kako se protiv Jug ne vode nikakvi postupci.