Pretraga

Ova žena, inače učiteljica, danima huška antimaskere: Sad je krenula huškati i 14-godišnje dijete, objavila je razgovor

A- A+

Bernarda Jug, nastavnika područne škole u Đelekovcu, danima već divlja na društvenim mrežama gdje desetke tisuća svojih pratitelja huška na ljude i institucije. Sve je kulminiralo kada je jučer javno objavila razgovor s 14-godišnjim djetetom, inače učenikom koji se našao usred medijske pozornosti, jer mu roditelji nisu dali da nosi masku u školi pa ga dva tjedna nije bilo na nastavi. I u tom je razgovoru iznosila optužbe te huška. Ona i dalje normalno predaje djeci, a Ministarstvo obrazovanja od njenih se izjava ograđuje.

bernarda jug

Bernarda Jug, učiteljica područne Osnovne škole u Đelekovcu
Foto: Youtube screenshot; bernarda jug

Bernarda Jug, učiteljica područne Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu, već neko vrijeme ne prestaje sa sumanutim optužbama i huškanjima.

Zvala i snimala maloljetnog učenika

Sve je kulminiralo jučer kada je na svojem Facebook profilu, gdje je prati gotovo 25 tisuća ljudi javno objavila razgovor s učenikom iz Osnovne škole Krapinske Toplice; upravo onim učenikom koji dva tjedna nije polazio nastavu jer mu roditelji nisu dali da, između ulaza u školu i vrata učionice, nosi masku na licu.

U videu koji traje preko dvadeset minuta najviše, zapravo, priča Jug, a svojeg maloljetnog, precizno 14-godišnjeg sugovornika, sugestivnim pitanjima navodi na odgovore. U razgovoru mu poručuje da su ga obmanuli, doveli pred gotov čin i da su ga “napravili bedakom”. Ne zaboravlja se obrušiti i na pedagoginju i socijalne radnike, koje optužuje za zastrašivanje obitelji. U tom razgoovoru masku za lice naziva “brnjarom” i “krpom”, a za ravnatelja i institucije koje su se uključile u slučaj učenika iz Zagorja, gotovo pa i prijeti tvrdeć da će “oni odgovarati”.

Za ravnatelja škole Samsona Štibohara, koji je prethodna dva tjedna često bio u medijima, upravo zbog skandalozne situacije u školi na čijem je čelu, kaže da radi stvari koje ne smije kako bi se ulizao politici koja, tvrdi, “nema dobre namjere”.


‘NIJE BILO PRITUŽBI NA NJEZIN RAD’

Nije bilo pritužbi na njezin rad kao ni disciplinskih problema niti je bio pokrenut inspekcijski nadzor, odgovorila je za 24 sata Sonja Vuljak, ravnateljica osnovne škole u Đelekovcu. Istaknula je i kako će se oko istupa učiteljcie konzultirati s resornim Ministarstvom znanosti i obrazovanja.


Bila je kandidatkinja MOST-a

Ovo je, kako smo već i napomenuli, tek vrhunac sumanutih ispada virovitičke učiteljice. Nedavno je pedagoginju OŠ Krapinske Toplice prozivala imenom i prezimenom, a osim toga ju je nazvala i “gorom od četnika”. Huškala je ljude na nju, govoreći im “nabrusite se”. Nakon tih huškanja Telegram je od Ministarstva znanosti i obrazovanja tražio komentar, na što su se oni ogradili od kontroverzne učiteljice.

– Smatramo nedopustivim bilo kakve pozive na linč. Ukoliko se radi o prijetnjama, za to su nadležne druge institucije, istaknuli su za Telegram iz MZO-a te napomenuli da stručno-pedagoški nadzor komptencija Bernarde Jug, koja inače predaje osnovnoškolcima, provodi Agencija za odgoj i obrazovanje.

Za Bernardu Jug šira je javnost doznala još 2015. kada je ispred MOST-a bila kandidatkinja na parlamentarnim izborima. Tada je, što možete i vidjeti u ovom videu, iznosila i neke duboko zastrašujuće tvrdnje o pobačaju. Nazivala ga je ubojstvom, a za žene je govorila da bi htjele širiti noge, a dane ostanu trudne. Mi smo o njoj pisali 2018. kada se digla prašina oko učenika koji su kredom gađali nastavnika. Ona je, tada, pozivala na javni linč đaka.

Ova žena, inače učiteljica, danima huška antimaskere: Sad je krenula huškati i 14-godišnje dijete, objavila je razgovor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap