Pretraga

Upisi na fax: U 5 koraka do studentskog statusa

A- A+

brucoši čekaju ispred referade, FPZG

Na većini fakulteta Sveučilišta u Zagrebu danas su počeli upisi na prvu godinu preddiplomskog studija koji će trajati sljedećih par dana. Koji korake treba napraviti i kako točno izgleda upis, saznali smo na primjeru Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

1. elektronička prijava

Za početak je potrebno kod kuće ili na fakultetu izvršiti elektroničku prijavu. Lozinka pri prijavi je vaš JMBG, koju je kasnije potrebno zamijeniti.

2. podizanje prijavnog lista i indeksa

Nakon što ste se prijavili trebate otići u referadu gdje dobivate indeks, prijavni list i matični broj studenta. To je potrebno ispuniti svojim podacima, te u indeks zalijepiti svoju fotografiju.

3. potvrda o prebivalištu

Svi oni koji imaju prebivalište izvan grada Zagreba i Zagrebačke županije moraju priložiti i potvrdu o prebivalištu.

4. iksica

Nakon toga još slijedi fotografiranje za iksicu i upis je gotov. Na većini fakulteta indeksi će biti ovjereni kroz rujan ili najkasnije početkom listopada, kao i iksice.

5. dokaz o uplati

Kao i svaka prijava na visokoškolske institucije, ni ova nije besplatna. Ovisi o fakultetu na kojem ste odlučili studirati, upis ćete platiti od 250 do 500kn. Bez dokaza o toj uplati (uplatnica ili potvrda ukoliko je riječ o net bankingu) nećete moći obaviti nijedan od gore navedenih koraka.