Pretraga

Uskoro se održava Interliber: Na sajam samo s COVID potvrdom ili negativnim testom

A- A+

Nakon što je popularni međunarodni sajam knjiga odgođen, odlučeno je kako će se ove godine Interliber održati od 9. do 14. studenog. No, na njega će se moći ući samo s COVID potvrdom ili negativnim testom.

Foto: srednja.hr

 

Prošle godine jedan od najvećih sajmova knjiga, Interliber, nije održan zbog epidemije koronavirusa pa je nakon nekoliko odgađanja odlučeno da će se on konačno održati od 9. do 14. studenog u Zagrebu.

Ulaz je, kao i prijašnjih godina besplatan, a Velesajam je objavio je kako će provoditi nužne sigurnosne, higijenske i zdravstvene mjere u prostoru sajmova. Maske će biti obavezne, kao i distanca od dva metra među posjetiteljima i posjetiteljima i izlagačima. obavezna je i dezinfekcija ruku te će se posjetiteljima mjeriti temperatura.

Također, na sajam mogu ući samo osobe sEU digitalnom COVID potvrdom kao i osobe s važećim negativnim testom (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati). Djeca do 12 godina starostiulaze bez ograničenja.

– Posjetitelji, predstavnici medija i izlagači koji nemaju potvrdu moći će obaviti brzi test ispred glavnog južnog ulaza (postavljen kontejner), a cijena testiranja iznosi 50 kuna. Nakon potvrde negativnog nalaza, dolazi se do barijera/vrtuljaka, dobiva se jednokratna narukvica i ulazi na sajam. Brzi test vrijedi 48 sati, stoji u obavijesti Zagrebačkog velesajma.

Program događanja ovogodišnjeg Interlibera možete pronaći na poveznici.