Pretraga

Ustavni sud odbacio je tužbu protiv eksperimentalnih udžbenika: Pročitajte obrazloženje

A- A+

Ustavni sud odbacio je prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Smjernica za pisanje Eksperimentalnih nastavnih materijala u skladu s kurikulumskim dokumentima.

Blaženka Divjak | Foto: Marko Matijević, srednja.hr

Ustavni sud objavio je odluku kojom odbacuje tužbu protiv eksperimentalnih udžbenika za kurikularnu reformu. Prijedlog za pokretanje postupka odbačen je jer, prema Odluci koju potpisuje predsjednik Miroslav Šeparović, Ustavni sud nije nadležan za odlučivanje o ovome pitanju.

Prijedlog za pokretanjem postupka koji je Ustavnom sudu podnio Slobodan Novak jednoglasno je odbačen, stoji u Odluci koju prenosi N1. Novak je smatrao je da su Smjernice neusklađene s raznim Zakonima te je predložio privremenu obustavu izvršenja svih pojedinačnih akata i radnji koje se poduzimaju na temelju osporenih Smjernica.

Prigodom ove odluke ministrica Blaženka Divjak za spomenuti je izvor kratko prokomentirala kako Ministarstvo i dalje ‘sustavno radi na tome da u škole od jeseni uđu dobro pripremljene nužno potrebne promjene’.

Odluka Ustavnog suda koju je prenio portal N1:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download