Pretraga

Ako već niste gledali, evo vam prilike za praznike: Ovo su najbolje ocijenjene serije u 2020.

A- A+

Još jedna godina se bliži kraju, i to kakva godina. Sasvim sigurno će se pamtiti po pandemiji koronavirusa koja je u potpunosti poremetila normalan tijek funkcioniranja. U teškoj poziciji su se pronašle i industrije zabave, kao što su glazbena i filmska. No ipak, ova godina je iznjedrila neke zanimljive serije.

Foto: Victoria Heath; Unsplash

Godina koju ćemo pamtiti po karanteni i previše vremena provedenog u kući, je sasvim sigurno i godina kada smo najviše vremena proveli pred ekranima. Osim što se život prebacio u online svijet, napokon smo imali i vremena gledati filmove i serije.

Nikad više vremena, a nikad manje novih stvari. Kao što je teško organizirati bilo što, tako je i snimanja novih epizoda. Tako su odgođene nove sezone raznih serija, kao i premijere filmova i sve ono što se dugo čekalo. Ipak nije sve tako sivo, pa smo ipak imali puno kvalitetnih stvari na koje smo naišli. Izdvojili smo ih nekolicinu, s najvišim IMDB ocjenama!

Izdvojeni članak

Izašla lista: Ove su pojmove, događaje i serije Hrvati najčešće guglali u 2020. godini

Dark – 8.8

Njemačka serija koja će vas sasvim sigurno natjerati na razmišljanje i preispitivanje stvari. Riječ je o znanstvenoj fantastici naravno, a o tome koliko je kvalitetna govori i činjenica da se našla na vrhu ljestvice, s iznimno visokom ocjenom!

The Boys – 8.7

Jedina serija na ovom popisu koja je snimljena za platformu Amazon Prime, te također jedina serija u kojoj glumi zvijezda nekadašnje hit serije Tračerica – Chace Crawford. Serija se bavi superjunacima koji se ne ponašaju uvijek tako junački.

The Crown – 8.7

Možda i trenutno najpopularnija serija utemeljena na povijesnim događajima, The Crown se bavi kraljevskom obitelji već četiri sezone. Ove godine su imali težak zadatak – predstaviti princezu Dijanu i Margaret Thatcher.

The Mandalorian – 8.7

Ako ste fan Star Wars-a, nema sumnje da je ovo serija koju jednostavno morate pogledati. Ma čak i da niste, želite barem biti u toku s memesima na račun baby Yode!

The Queen’s Gambit – 8.7

Ova serija se tek ove godine pojavila, no odmah je oduševila publiku. Od odlične priče, pa do izvedbe u cijelosti – teško je pronaći nešto čemu bi se moglo prigovoriti.

Westworld – 8.7

Postoje neke priče koje će vam se ili svidjeti ili neće, i ovo je definitivno jedna od njih. Roboti i western djeluju nespojivo, no ipak, tu su!

Ozark – 8.4

Za ljubitelje financijskih prevara, ova serija je idealna. Radnja prati financijskog savjetnika koji je prisiljen sudjelovati u pranju novca, nakon sto je njegov partner ulovljen.

La Casa de Papel – 8.3

Iako je teško reći da postoji serija koja je obilježila godinu, ako bi takva postojala, onda je to definitivno ova. Realno, ako karantenu niste proveli gledajući ljude kako izvode masovne pljačke, jeste li zaista bili u karanteni?

The Witcher – 8.2

Ako volite svijet fantastičnih stvorenja, onda ćete uživati u seriji koja prati život mutiranog lovca čudovišta. Plus, Henry Cavill…

The Umbrella Academy – 8.0

Slično kao i The Boys, ovu listu završavamo sa serijom koja prati živote superjunaka. Ovi ipak žive nešto primjerenijim životima, no i dalje dovoljno zanimljivima za kvalitetnu seriju!