Pretraga

Velika promjena za stipendije Grada Zagreba: Pomiču se rokovi prijava

A- A+

Gradska skupština Grada Zagreba danas je izmijenila nekoliko pravilnika te će se od sada natječaji za sve stipendije koje dodijeljuje Grad Zagreb raspisivati istovremeno – do kraja studenog. I dok iz Grada tvrde kako zbog toga stipendisti novac ne bi trebali dobiti kasnije no inače, oporba upozorava da bi zbog ove odluke dio stipendista mogao na isplate čekati više no dosad.

Tomislav Tomašević | foto: Možemo

Za sve stipendije koje dodjeljuje Grad Zagreb natječaji će se raspisivati paralelno, do kraja studenog. Osim što će se istovremeno raspisati, natječaji za svih sedam stipendija, koliko ih Grad dodjeljuje, imat će i isti rok za prijavu. Odluka je to koju je Gradska skupština donijela u četvrtak.

– Trudit ćemo se da bez obzira na pomicanje rokova, stipendije budu isplaćene do kraja veljače. Ne očekujemo da ćemo značajno produžiti rokove oko isplate stipendija, rekla je na sjednici Skupštine predstavnica Ureda za demografiju.

Zastupnik HDZ-a Davor Filipović upozorio je pak kako bi stipendisti zbog toga ipak mogli kasnije dobivati novac.

Damir Bakić, zastupnik stranke Možemo, pojasnio je zašto se uvodi ovakav sustav.

– S jedne strane to će našim stipendistima dati mogućnost da sve stipendije sagledaju najedanput i da se odluče prijaviti za onu koja im najviše odgovara. S druge strane, to će nama dati mogućnost da vidimo što se kod kojih stipendija treba mijenjati, kazao je Bakić.

Naveo je tako da Grad prošle godine nije dodijelio niti jednu medicinsku stipendiju pa je “evidentno da se nešto mora promijeniti”.

– Zato je važno da ih sve raspišemo istovremeno. Ovo neće dovesti do kašnjenja u odnosu na dosadašnju praksu, kad su se stipendije počinjale isplaćivati sa zaostacima tek u ožujku. Siguran sam da će kolege iz Ureda za demografiju dospieti u jednakim rokovima donijeti rang-liste i pripremiti ugovore, zaključio je Bakić.

Velika promjena za stipendije Grada Zagreba: Pomiču se rokovi prijava
Share via
Copy link
Powered by Social Snap