Pretraga

Velike izmjene u voznom redu ZET-a za vikend: Evo kako će tramvaji i busevi prometovati

A- A+

Zbog održavanja utrke ‘Brzi i žestoki’ od petka navečer, 3. lipnja do jutarnjih sati u ponedjeljak, 6. lipnja za sav će promet biti zatvorena Avenija Dubrovnik u oba smjera i to na dijelu od raskrižja Avenije Većeslava Holjevca do Ulice Radoslava Cimermana. Naoružajte se strpljenjem i provjerite alternativne puteve i u potpunosti izmijenjene tramvajske i autobusne linije.

foto: srednja.hr

Tijekom privremene regulacije prometa na spomenutim prometnicama, javni gradski prijevoz u potpunosti je izmijenio trase i raspored prometovanja svih regularnih linija. Autobusne linije 109 na relaciji Črnomerec – Dugave i 222 koja prometuje na relaciji Remetinec – Žitnjak prometovat će djelomično izmijenjenim trasama, stoji na stranicama ZET-a.

Izdvojeni članak

Doznajte što vam ZET-ovi vozači i kontrolori ne smiju raditi

Tako će iz smjera istoka, odnosno od Sopota, autobusi voziti uobičajenim trasama sve do raskrižja Avenije Dubrovnik s Avenijom Većeslava Holjevca, zatim nastaviti Holjevećevom, Antallovom, Cimermanovom odakle skreću na Aveniju Dubrovnik i nastavljaju uobičajenim trasama do krajnjih odredišta. Izmijenjena trasa vrijedi i za suprotan smjer. 

Stajališta na Velesajamu,obostrano i Muzeju suvremene umjetnosti u smjeru zapada, neće se koristiti, a na izmijenjenom dijelu trase, na istočnom kolniku Avenije Većeslava Holjevca uspostavit će se stajalište „Muzej suvremene umjetnosti“. 

U tramvajskom prometu, u subotu i nedjelju, 4. i 5. lipnja, tramvajska linija 14 Zapruđe – Mihaljevac bit će skraćena do Savskog mosta, dok će linija 7 voziti do Sopota. 

Kako bi se osigurala što kvalitetnija prometna povezanost, kao zamjena za tramvajski prijevoz uvodi se izvanredna autobusna linija 607 na relaciji Savski most – Sopot – Savski most. 

Izdvojeni članak

Nesvakidašnje vještine ZET-ova vozača: Svojim performansom osvojio je Hrvatsku

Sa Savskog mosta, autobus će voziti na relaciji Savski most – Selska cesta – Jadranski most – Avenija Dubrovnik – Ulica Radoslava Cimermana – Ulica Jozsefa Antalla – Avenija Većeslava Holjevca – Avenija Dubrovnik. 

Autobus će koristiti stajališta ‘Studentski dom Stjepan Radić’, ‘Savski gaj’, ‘Trnsko’, ‘Muzej suvremene umjetnosti’ te ‘Sopot’. 

U smjeru Savskog mosta, autobus prometuje  Avenijom Dubrovnik – Avenijom Većeslava Holjevca – Ulicom Jozsefa Antalla – Ulicom Radoslava Cimermana – Avenijom Dubrovnik – Jadranskim mostom – Selskom cestom – Savskom cestom– Savskim mostom.

 Autobus polazi sa stajališta ‘Središće’ i koristi stajališta ‘Sopot’, ‘Muzej suvremene umjetnosti’, ‘Trnsko’, ‘Savski gaj’. 

U noćnom tramvajskom prometu, umjesto tramvaja noćne linije 31 voziti će autobus i to izmijenjenom trasom kao i autobusne linije 109 i 222. 

Copy link
Powered by Social Snap